Oka nismo sklopili čitavu noć, strepimo od nove kiše: Kritično stanje u Priboju nakon nevremena, uništeni putevi i pokrenuta klizišta

08.06.2023

11:44

0

Iako su strahovali uspeli su nekako da odbrane svoje kuće

Oka nismo sklopili čitavu noć, strepimo od nove kiše: Kritično stanje u Priboju nakon nevremena, uništeni putevi i pokrenuta klizišta
Copyright RINA

Duga i neprospavana noć je iza meštana pribojskih sela koja u pogođena katastrofalnim nevremenom.

Iako su strahovali uspeli su nekako da odbrane svoje kuće, ali su njihovi prilazni putevi potpuno razoreni.

- Nismo oka sklopili čitavu noć, plašimo se novih padavina jer to bi za nas značilo pravu katastrofu. Od puta nije ostalo ništa, ali važno je da nisu potpuno poplavljene kuće - kažu za RINU meštani.

RINA
 

Sva raspoloživa mehanizacija od jutros je na ugroženom području, a ono što pravi još veći problem jeste pokretanje odrona na pojedinim putnim pravcima koji su zatrpani i u prekidu.

- Usled jak teške situacije na delu teritorije opštine Priboj, tačnije u sedam mesnih zajednica proglašena je vanredna situacija. Ogromna šteta pričinjena je na putnoj infrastrukturi i na poljoprivrednom zemljištu. Formirana je i komisija koja će izaći na teren i evidentirati štetu. Imamo i ugroženih domaćinstava i činio sve što je u našoj moći da što brže i adekvatnije reagujemo, kako bi se situacija što pre realizovala - rekao je Boris Mrdović iz Štaba za vanredne situacije u Priboju.

Najkritičnije stanje je na teritriji Kratova, Sastavaca, Novi Grad, Sjeverin, Sastavci, Knrjača..

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike