Apokalipsa kod Nove Varoši: Jak grad "razlupao" nekoliko sela, sa neba ledenice tukle duže od 20 minuta (VIDEO)

08.06.2023

17:55

0

Jak grad i obilna kiša u selima na ovom području napravili su ogromnu štetu i na poljoprivrednim usevima i putnoj infrastrukturi

Apokalipsa kod Nove Varoši: Jak grad "razlupao" nekoliko sela, sa neba ledenice tukle duže od 20 minuta (VIDEO)
Copyright RINA

Jako nevreme praćeno krupnim i silovitom gradom pogodilo je teritoriju opštine Nova Varoš. Za samo nekoliko minuta čitavo područje potpuno je obelelo usred juna, a velika količina leda zadržala se i na magistralnom putu.

- Odjednom je počelo da sipa, grad veličine većeg lešnika. Prava apoklapisa na putu. Ja sam sa svojim vozilom uspeo nekako da nastavim put, ali nekoliko šlepera zaustavilo se sa strane jer nisu mogli da voze po takvom nevremenu - kaže vozač Ivan Pantić koji se zatekao na licu mesta.

Jak grad i obilna kiša u selima na ovom području napravili su ogromnu štetu i na poljoprivrednim usevima i putnoj infrastrukturi. Najviše pogođena mesta su Rutoši, Vraneša, Radojina, Burađa i Negbina.

- Duša me zabolela kada sam video kako lupa, lomilo je sve pred sobom. Molili smo se samo da nam ne slomi crep na kući. Uništena nam je letina i poljoprivredni usevi za ovu godinu. Šteta je ogromna - rekao je Bojan Vranić i novovaroškog sela Vraneša.

Nova Varoš je još samo jedna od opština u nizu koja je ovog juna pogođena nevremenom. Za sada je zbog elementarnih nepogoda vanredna situacija proglašena na delovima teritorije Ivanjica, Lučani, Požega, Priboj i Užice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike