Proglašena vanredna situacija u pojedinim delovima Šapca, u Loznici i Požegi (VIDEO)

31.05.2023

17:53

0

Vanredna situacija je uvedena i radi sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja

Proglašena vanredna situacija u pojedinim delovima Šapca, u Loznici i Požegi (VIDEO)
Poplava u Loznici - Copyright Foto: Printscreen/Instagram/@loznica_info

Štab za vanredne situacije grada Šapca doneo je danas oluku o proglašenju vanredne situacije u pojedinim delovima na teritoriji grada zbog opasnosti izazvanom obilnim padavinama, poplavama i pojavom bujičnih voda, a vanredna situacija proglassena je i na teritoriji Loznice.

Hitnu sednicu Štaba za vanredne situacije Šapca sazvao je gradonačelnik Aleksandar Pajić, a vanredna situacija proglašena je u mesnim zajednicama: Petkovici, Desiću, Grušiću, Varni, Jevremovcu, Gornjoj Vranjskoj, Krivaji, Bukoru, Rumskoj, Volujcu, Nakučanima, Dvorištu, Pocerskom Metkoviću, Bojiću, Zablaću, Metliću, Beloj Reci i Sinoševiću, objavila je gradska uprava Šapca.

Vanredna situacija je uvedena i radi sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja.

Pajić je naložio da se privredni subjekti od posebnog značaja stave u stanje pripravnosti, izvrše proveru materijalno-tehničkih sredstava i raspoloživih ljudskih resursa u cilju stavljanja u funkciju odbrane od poplava. Na sednici Štaba poručeno je da će redovno informisati i obaveštavati javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by InfoLo (@loznica_info)

Na sednici Štaba za vanredne situacije grada Loznice doneta je odluka da se i u tom gradu proglasi vanredna situacija, a polazeći od stanja na terenu i dalje moguće opasnosti od izlivanja vodotokova.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Pristuni su bili pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a, Policijske stanice Loznica i Vatrogasno spasilačke jedinice Loznica. Imajući u vidu da je ovo područje označeno kao područje rizika, crvenim meteo alarmom Gradski štab za vanredne situacije grada Loznice će sve vreme biti angažovan prvenstveno na terenu i nalaziće se u tzv.“stalnom“ zasedanju.

Obilne padavine koje su pogodile zapadnu Srbije tokom prethodne noći najveću štetu izazvale su u opštini Požega gde je uvedena vanredna situacija u čak 18 mesnih zajednica ove opštine. U selu Otanj došlo je do izlivanja manjih, bujičnih tokova koji su naneli ogromna oštećena na lokalnim putnim pravcima ali i na poljoprivrednim zasadima.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike