Monstrum napujdao pse na labudove! Usmrćeno sedam ptica, među njima i mladunci!

31.05.2023

12:11

0

Autor: J. S. J.

Sve do sada prikupljene informacije i fotografije će biti prosleđene nadležnim službama i zahtevaće se maksimalna kazna

Monstrum napujdao pse na labudove! Usmrćeno sedam ptica, među njima i mladunci!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Ribolovački savez Vojvodine je objavio na svojoj Fejsbuk stranici da je osoba čiji su inicijali N.J. bukvalno napujdala svoja dva psa na labudove, i to novo jato u okolini Subotice. Kako saznajemo, u pitanju je jezero Stara Moravica, u mestu Krivaja.

-Lokalni meštanin N.J. je pustio svoje pse na labude, u dva odvojena napada, gde su stradali mužjak, ženka i pet mladunaca. Prvi napad nam nije ni prijavljen, jer ljudi prosto 'ne žele da se zameraju' - piše u objavi i dodaje se:

-Jedini preživeli labud je uginuo dan kasnije, previše mali da bi mogao da preživi bez roditelja, iako smo dali sve od sebe da se to ne desi. Zaspao je i nije se probudio.

 

 

Kako se navodi sve do sada prikupljene informacije i fotografije će biti prosleđene nadležnim službama i zahtevaće se maksimalna kazna.

Kako stoji u postu meštani su izjavili da ovo nije prvi put da se ovo dešava (psi su davili patke, pošto ih 'vlasnik' slabo hrani, pušta bez povodca i pujda na druge životinje).

Ovi labudovi su se maltene tek izlegli, a onda je čovek odlučio da im oduzme život. Zašto? - postavili su pitanje mnogi korisnici društvene mreže, a svi komentari bili su osuđujući.

Inače, prema Krivičnom zakoniku, ako je došlo do ubijanja, mučenja ili povređivanja većeg broja životinja, ili je delo učinjeno u odnosu na životinju koja pripada posebno zaštićenim životinjskim vrstama, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine. Inače, odštetni zahtev iznosi 100.000 po jedinki labuda.

I korisnici društvene mreže se slažu da je novčana kazna jedan od boljih načina da se ovakve osobe kazne.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike