Nevreme koje je pogodilo zapadnu Srbiju ostavilo katastrofalne posledice: Voda je ušla u kuće, poplavila oranice i odnela puteve!

31.05.2023

09:52

0

U zastoju je bio i železnički saobraćaj

Nevreme koje je pogodilo zapadnu Srbiju ostavilo katastrofalne posledice: Voda je ušla u kuće, poplavila oranice i odnela puteve!
Copyright RINA

Nakon katastrofalnog nevremena koje je i sinoć pogodilo teritoriju požeške opštine, meštani još uvek sabiraju štetu i pokušavaju da osposobe prilazne puteve do svojih kuća. Veoma teška situacija je u mestu Glumač.

- Izlili su se bujični potoci, što nam je napravilo ogromne probleme. Poplavljeno je oko 30 hektara zemlje, najviše su stradali kukuruz i pšenica. Pored toga voda je ušla i u jedan objekat i pod vodom se našao ceo stadion. Bujica je uništila na jednom mestu put koji je glavna veza sa našom opštinom i sada smo doveli tešku mehanizaciju kako bi napravili vezu sa našom opštinom - kaže Branko Mihajlović, predsednik mesne zajednice Glumač.

U ovom selu poplavljena je i pruga, pa je u zastoju bio i železnički saobraćaj. Na teritoriji šest mesnih zajednica uvedena je vanredna situacija.

RINA
 

Najkritičnije je u MZ Otanj, u Gornjoj, Donjoj i Srednjoj Dobrinji, kao i u MZ Prilipac. Na samom ulasku u opštinu u naselju Jovićevići voda je prodrla u nekoliko domaćinstava i vatrogasci su na terenu.

- Nažalost obilne padavine napravile su pravu katastrofu, najviše je ugrožena putna infrastruktura, pre svega opštinski i makadamski putevi, u prekidu je i železnički saobraćaj između Glumača i Kalenića. Informacije nam svakog momenta pristižu sa terena, imamo velikih problema u čitavoj opstini - rekao je Đorđe Nikitović, predsednik opštine Požega.

Na magistralnom putu Čačak - Požega u mestu Tučkovo usled obilnih padavina došlo je do odrona zemljišta koje se našlo na obe kolovozne trake.

Ulice Gornjeg Milanovca pod vodom

Nevreme ni ovaj put nije zaobišlo gornjomilanovački kraj gde je takođe pričinjena velika materijalna šteta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike