O herojskom činu vaspitačice iz Aranđelovca svi pričaju: Pokosio je auto, ona prvo sklonila decu na sigurno

25.05.2023

07:45

0

Roditelji, koji su priču čuli od svoje dece, prvenstveno su ganuti ovim herojskim činom vaspitačice i planiraju da predlože da se ženi dodeli nagrada grada

O herojskom činu vaspitačice iz Aranđelovca svi pričaju: Pokosio je auto, ona prvo sklonila decu na sigurno
profimedia-0006802161 - Copyright Profimedia

U Aranđelovcu je juče auto udario vaspitačicu na pešačkom kod vrtića ,,Duga“ dok je vodila decu u park. Završila je sa slomljenom nogom. Vaspitačica je prvo odvela decu na sigurno, pa je tek onda potražila pomoć za sebe.

Naime, vaspitačica jednog vrtića u Aranđelovcu odlučila je da dečicu odvede u jedan obližnji parkić da se igraju, stala je na pešački prelaz i zaustavila saobraćaj kako bi deci obezbedila sigurno prelažanje ulice i tada kreće prava drama.

- Koleginica se vraćala iz parka sa grupom od dvadesetoro dece - rekla je direktorka PU "Duga", Jelena Živanović. - Međutim, vozač automobila je bio nestrpljiv i udario je našu vaspitačicu, koja je srećom bila sama na putu, dok su deca čekala u parku kako bi prešla ulicu. 

U tom trenutku deca koja su videla nezgodu uspaničila su se i počela da vrište, a vaspitačica od šoka nije uspela da zapamti tablice.

- Žena je zaustavila vozila da deca pređu pešački prelaz, onda ju je auto oborio i pobegao sa lica mesta - navedeno je ispod jedne objave.

Ova hrabra žena ustaje sa polomljenim stopalom i prvo preplašnu decu odvodi u vrtić na sigurno, pa tek onda odlazi da zbrine svoje povrede.

Foto: Printskrin/Fejsbuk
 

Roditelji, koji su priču čuli od svoje dece, prvenstveno su ganuti ovim herojskim činom vaspitačice i planiraju da predlože da se ženi dodeli nagrada grada, a sa druge strane kuljaju od besa jer se u toj ulici nesavesni vozači vrlo često nepropisno parkiraju i zaleću jer je ulica nizbrdo i time ugrožavaju bezbednost dece. 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike