Suspendovana vaspitačica vrtića "Oblačak"! Detetu usled povrede amputiran deo prsta, pokrenut disciplinski postupak

25.04.2023

18:03

0

Sekretarijat za obrazovanje Grada Beograda saopštio je da su u slučaju povređivanja deteta preduzete sve potrebne mere

Suspendovana vaspitačica vrtića "Oblačak"! Detetu usled povrede amputiran deo prsta, pokrenut disciplinski postupak
Vrtić "Oblačak" - Copyright 24sedam/Miroslava Brkić

Vaspitačica iz vrtića  "Oblačak", koja se sumnjiči da je odgovorna za incident u kom je prikleštila šaku dvogodišnjem detetu, zbog čega mu je deo prsta amputiran, suspendovana je do okončanja disciplinskog postupka!

Sekretarijat za obrazovanje Grada Beograda saopštio je da su u slučaju povređivanja deteta u vrtiću „Oblačak” "preduzete sve potrebne mere".

Incident se dogodio pre pet dana i tom prilikom je došlo do povrede deteta tako što je vaspitačica spletom okolnosti, slučajno zatvorila vrata terase i tom prilikom mu povredila palac desne ruke, saopštili su iz Sekretarijata.

- Istog trenutka detetu je ukazana prva pomoć od strane sestre na preventivno-zdravstvenoj zaštiti i pozvan Zavod za hitnu medicinsku pomoć, gde je dežurni lekar savetovao da se dete odmah u pratnji roditelja odvede na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj. Dete je u pratnji roditelja i dve medicinske sestre PU ‘Zvezdara’ odvedeno u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj ulici a nakon pregleda procenjeno je da je neophodno da se uradi hirurška intervencija delimično posečenog dela jagodice prsta - navodi se u saopštenju.

24sedam/Miroslava Brkić
 

Istog dana je pokrenut disciplinski postupak a vaspitačica je suspendovana do njegovog okončanja, kako se navodi.

- Tokom postupka utvrdiće se sve okolnosti i preduzeti zakonom propisane mere a biće sproveden i inspekcijski nadzor od strane gradske Prosvetne inspekcije - navodi se u saopštenju.

24sedam/Miroslava Brkić
 

U samom vrtiću, gde je ekipa portala 24sedam danas bila, nisu želeli da komentarišu ovaj događaj, već su nas uputili na adresu PU Zvezdara navodeći da je direktorka tamo.

Jedna majka koju smo sreli potvrdila nam je da se incident dogodio.

- Imaćemo roditeljski sutra pa ćemo tada imati više informacija. Ne znamo gde se to dogodilo, imaju unutra atrijum gde ih izvode pa pretpostavljamo da je bilo tu jer nema gde drugde - kaže naša sagovornica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike