Protest zbog smrti porodilje u Aranđelovcu: Otac sumnja u tok lečenja i traži da se što pre porodici dostave nalazi obdukcije

12.03.2023

20:45

0

Autor: M. Vu.

Građani Aranđelovca protestovali su ispred Opšte bolnice, tražeći od nadležnih odgovor na pitanje zbog čega je posle porođaja preminula njihova sugrađanka

Protest zbog smrti porodilje u Aranđelovcu: Otac sumnja u tok lečenja i traži da se što pre porodici dostave nalazi obdukcije
Copyright Printscreen/Youtube/RTV Sunce - Arandjelovac/Facebook

Građani Aranđelovca protestovali su ispred Opšte bolnice, tražeći od nadležnih odgovor na pitanje zbog čega je posle porođaja preminula njihova sugrađanka.

Tridesetpetodišnja Aranđelovčanka Bojana Sarić 19. februara porodila se u aranđelovačkoj bolnici, a zatim je, zbog komplikacija koje su usledile, prebačena na dalje lečenje u Beograd, gde je posle osam dana preminula.

Otac porodilje, Gradimir Rosić, izrazio je sumnju u tok lečenja i smatra da je njegova kćerka kasno prebačena u Beograd. Traži, da se porodici što pre dostave nalazi obdukcije.

Foto: Printskrin/Fejsbuk
 

Direktor Zdravstvenog centra u Aranđelovcu Jovan Pikula rekao je za RTS da komisija koju je formirala bolnica nije utvrdila nedostatke u vođenju medicinske dokumentacije ni propuste u lečenju preminule pacijentkinje.

Sledi spoljna provera kvaliteta rada lekara koji su učestvovali u zbrinjavanju i lečenju preminule porodilje, a o dobijenim rezultatima, kako kažu u Miinistarstvu zdravlja, obavestiće javnost.

Protest Aranđelovčana protekao je mirno. Simbolično je trajao 35 minuta, jer je njihova sugrađanka imala 35 godina, i za to vreme u bolnicu su propuštana samo vozila Hitne pomoći.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike