Suze teku čitav dan, ne mogu da dođem sebi: Čačak tuguje za nastradalima u Beogradu (FOTO/VIDEO)

03.05.2023

22:23

0

Sveće zapaljene na glavnom gradskom trgu

Suze teku čitav dan, ne mogu da dođem sebi: Čačak tuguje za nastradalima u Beogradu (FOTO/VIDEO)
Copyright RINA

Srbija i region potrešeni su današnjom nezapamćenom tragedijom koja se dogodila u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru. Veliki broj građana Čačka okupio se na Gradskom trgu kako bi se odala počast nastradalima u tragičnom događaju.

- Plačem čitav dan i ne mogu da dođem sebi. Svi mi imamo decu koju svaki dan šaljemo u školu i na sve nas će ovo ostaviti dubok trag. Nek Bog da snage porodicama nastradalih da izdrže bol koja ih je snašla, a mi svi kao društvo treba da se zapitamo gde sve ovo ide. Kakva deca će nam biti za pet ili deset godina ako se ništa ne preduzme, rekla je kroz suze Danica Simeunović.

 

U čast žrtvama današnjeg zločina zapaljene su sveće i na Gradskom trgu u Užicu.

Na vanrednoj sednici Sindikata obrazovanja Čačka, donata je jednoglasna odluka da svih 28 škola na prostoru Moravičkog okruga sutra stupa u potpunu obustavu nastave.

- Ako su dečija srca stala, mogu i školska zvona. U narednim danima od aktivnosti sutra je zakazana konferencija za štampu u 12 časova na gradskom trgu. U petak u pet do 12 pozivamo sve kolege, kao i decu koja idu u te škole, roditelje i sve sugradjane na skup "zaćutimo".  Na nivou Unije sindikata obrazovanja, doneta je odluka u celoj Srbiji da biće potpuna obustava, tačnije 5. maja - kazao je za ageniju RINA, Vladimir Adžić, predsnik SOČ-a.

Podsetimo, K.K. (13) jutros posle 8 časova iz pištolja je pucao u učenike i zaposlene u Osnovnoj školi na Vračaru koju i sam pohađa. Smrtno je stradalo osmoro đaka i domar, a petoro đaka i nastavnica su ranjeni i hospitalizovani.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike