Šta su zatekli policajci koji su prvi ušli u školu posle pucnjave? Načelnik otkrio detalje susreta sa dečakom i stravične scene (FOTO)

03.05.2023

21:12

0

U holu škole zatečen je radnik obezbeđenja koji je bio mrtav. U učionici je nađeno preko 50 čaura - rekao je policajac

Šta su zatekli policajci koji su prvi ušli u školu posle pucnjave? Načelnik otkrio detalje susreta sa dečakom i stravične scene (FOTO)
Copyright ATAImages/ A.M

Kako je izgledao prvi susret sa dečakom K.K. koji je jutros pucnjima iz pištolja usmrtio devet osoba u školi "Vladislav Ribnikar" ali i kakav stravičan prizor su zatekli na licu mesta govorio je načelnik službe za suzbijanje kriminala Nemanja Đuran.

On je rekao da to nije doživeo tokom svoje karijere.

- MUP je prvo dobio poziv od strane pomoćnika direktora, a nakon toga dečak koji je izvršio zločin je sam pozvao policiju i rekao šta je uradio. Policija je ekspresno reagovala i privela dečaka. U holu škole zatečen je radnik obezbeđenja koji je bio mrtav. U učionici je nađeno preko 50 čaura. Kako je došlo do toga da dečak od 13 godina tako stručno barata vatrenim oružjem, utvrdiće dalja istraga - rekao je gostujući na Blic televiziji načelnik Službe za suzbijanje kriminala.

Tanjug/Str
 

Toliki broj ubijene dece nešto što je sve pokrenuo na razmišljanje kao i u kakvom je stanju bio dečak koji je pripremao zločin i kako je tako ravnodušno i hladnokrvno prijavio sebe i razgovarao sa predstavnicima istražnih organa.

- Ono što je šok za sve nas, to je da se od dece nikada nije očekivalo da mogu biti zločinci i serijske ubice. Moramo razmišljati kako da se ovo više nikada ne ponovi. Ovde se pokreću mnoga pitanja, da li je bio dovoljno dobar mami, tati i sebi ili je izvršavao naređena drugih, šta ga je navelo na ovo . Moramo govoriti o prevenciji, to je briga škole, roditelja i društva - kaže prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

U pucnjavi u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubijeno je osmoro dece i jedan radnik obezbedjenja, šestoro dece i jedan nastavnik te škole su ranjeni.

Maloletni K.K. (14) koji je izvršio ovaj zločin učenik je te škole i on je pronađen i uhapšen u dvorištu škole.

 

 

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić izjavio je da je K. K. (13) unapred planirao ovu pucnjavu, kao i da je imao i skicu škole i spisak dece koje je želeo da ubije.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike