"Nije mi jasno kako je saznao šifru sefa": Šta je na saslušanju rekao otac dečaka osumnjičenog da je usmrtio devet osoba u školi na Vračaru

03.05.2023

21:14

1

Vladimir K. na saslušanju je rekao da je u sefu držao puške i pištolje, da je sve bio pod šifrom i kako mu nije poznato kako je njegov sin istu saznao

"Nije mi jasno kako je saznao šifru sefa": Šta je na saslušanju rekao otac dečaka osumnjičenog da je usmrtio devet osoba u školi na Vračaru
Copyright Profimedia/Tanjug/AP

Otac dečaka K. K. (13) iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", koji je osumnjičen da je danas oko 8 časova ubio 8 učenika, čuvara i ranio 7 osoba potvrdio je da je oružje koje je njegov sin koristio za krvavi pir, bilo u njegovom vlasništvu.

Na saslušanju je rekao da je u sefu držao puške i pištolje, da je sve bio pod šifrom i kako mu nije poznato kako je njegov sin istu saznao.

- Priznao je da je sina sa 12 godina vodio u streljanu i rekao koju. Otac je rekao da se njegov sin osećao odbačeno, ali da ništa nije primetio. Sin mu je često govorio da se nije uklapao u društvo - kaže izvor blizak istrazi prenosi Telegraf.

Dečak je saslušan u prisustvu majke, a kako je rekao Nikola Uskoković iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, on je predat radnicima Centra za socijalni rad.

- Uzeće se krv na analizu radi utvrđivanja da li je u momentu izvršenja ovog događaja bio pod uticajem lekova, psihoaktivnih supstanci ili alkohola. Nakon toga, sve radnje preduzimaju nadležne službe Centra za socijalni rad i preduzimaju radnje i mere u njihovoj nadležnosti - rekao je Uskoković.

Vladimir K. (48), otac dečaka koji je osumnjičen za masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu zadržan je u pritvoru u policijskoj stanici, a brani ga advokat Irina Borović.

Ona je za medije rekla da za sada jedino što može da izjavi je da je po nalogu zamenika višeg javnog tužioca u Beogradu doneto rešenje o zadržavanju Vladimira K., zbog sumnje da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike