Izlila se Zapadna Morava kod Požege: Poplavljene njive, meštani kažu - Bogu se molimo samo da padavine stanu, inače ode sve (FOTO/VIDEO)

18.04.2023

13:56

0

Za sada sve reke u svojim koritima sem Zapadne Morave koja je se izlila u Pilatovačkom polju

Izlila se Zapadna Morava kod Požege: Poplavljene njive, meštani kažu - Bogu se molimo samo da padavine stanu, inače ode sve (FOTO/VIDEO)
Copyright RINA

Tokom jutarnjih sati došlo je do izlivanja Zapadne Morave na teritoriji opštine Požega. Poplavljeno je oko 50 hektara poljoprivrednog zemljišta , a za saobrćaj je zatvoren jedan opštinski put na deonici Pilatovići- Prijanovići jer je voda prešla na put.

- Izvršen je obilazak reka. Za sada sve reke u svojim koritima sem Zapadne Morave koja je se izlila u Pilatovačkom polju. Poplavljena je veća površina u Pilatovačkom polju, ali za sada nema ugroženih lica i stambenih objekata, kaže za RINU predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović. 

 

- Samo gledamo u nebo i Bogu se molimo da padavine konačno stanu, u suprotnom moraćemo da spasavamo šta se spasiti bude moglo. Uvek strepimo kad je u pitanju Zapadna Morava, da ne poplavi sve što imamo, kažu za RINU meštani.

Usled opasnosti od daljeg izlvanja obavljen je razgovor sa potencijalno ugroženim stanovnicima i data su im jasna upustva za ovakve situacije, a na teren su upućene nadležne ekipe.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike