Očajna majka iz Čačka tvrdi da je bivši suprug oteo njihovu ćerku pre deset meseci! "Ne viđam je i retko je čujem"

11.04.2023

12:23

0

Majka maloletne ćerke odlučila se i na protest ispred zgrade Osnovnog suda u Požegi

Očajna majka iz Čačka tvrdi da je bivši suprug oteo njihovu ćerku pre deset meseci! "Ne viđam je i retko je čujem"
Copyright RINA

Marija Milošev iz Čačka majka je maloletne ćerke koja je nakon razvoda pripala upravo njoj, a to je i odluka koju je doneo Apelacioni sud u Kragujevcu. Međutim, Marija se već deset meseci bori da dete bude sa njom, pošto njen bivši suprug kako tvrdi ne poštuje tu donetu odluku, a dete, prema njenim rečima, oteo je u junu prošle godine.

- Dve nedelje pred kraj školske godine u junu mesecu 2022. godine suprug je dete uzeo posle suda u Kragujevcu. Ja sam zakonski staratelj, a on dete više nije vratio, njene stvari su ostale u sobi, onako kako ih je ona ostavila. Očajna sam, ovo gorko životno iskustvo me nateralo da verujem da su u slučaju mog deteta sve institucije zakazale, a one bi trebalo da sprovode zakon i da se staraju o pravima deteta. Niko ne reaguje na moje vapaje, molbe, dopise, obraćala sam se nadležnim ministarstvima, sudijama, socijalnim radnicima. Svoje dete ne viđam, retko ga čujem, ono je zatočeno - kaže Marija.

Majka maloletne ćerke odlučila se i na protest ispred zgrade Osnovnog suda u Požegi. Ona dodaje da se medijima obratila zato što institucije koje treba da rade svoj posao, a tu pre svega, kako kaže, misli na Centar za socijalni rad, koji treba da obezbedi predaju deteta majci i Osnovni sud u Požegi koji je naložio da se dete vrati su zakazale i kako ističe čini joj se da svi rade u interesu oca deteta.

RINA
 

- Moje dete ne ide u školu u koju je redovno upisano i gde je provelo prva četiri razreda, dete sada pohađa osnovnu školu u Požegi, može li dete da bude istovremeno upisano u dve škole? Nju ocenjuju u osnovnoj školi u Požegi, a meni pišu prekršajnu prijavu u školi u Čačku jer dete ne dovodim na nastavu. Osnovno javno tužilaštvo u Čačku, protiv oca otmičara pokrenulo je krivični postupak zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo oduzimanja maloletnog deteta. Moje dete živi u strahu, što od očevih pretnji, emocionalnih ucena, zastrašivanja i kontrole do toga da gotovo nema kontakt sa mnom, jer joj otac to zabranjuje. On nema osećaj prema detetu, sve što radi je izraz njegove mržnje prema meni - rekla je ova očajna majka iz Čačka.

Marija se razvela 2015. godine, kako je rekla, spašavajući svoj život i život svog deteta, a odluku da ne trpi nasilje i da se razvede, dodaje da je platila vrlo skupo.

- Pitam se samo, da li je moguće da institucije ne vide tako jednu očiglednu stvar. Moj bivši muž se u svojoj glavi nije razveo od mene i dete koristi kao instrument u obračunu sa mnom. Nakon svega moje dete je umorno i zamislite samo kakve posledice na nju sve ovo može da ostavi - kaže Marija.

RINA
 

Centar za socijalni rad u Požegi ne želi da se oglašava

Povodom ove situacije upućen je upit Centru za socijalni rad u Požegi, a oni su poslalali sledeće saopštenje:

- Zbog osetljivosti samog predmeta i obaveze Centra da štiti privatnost i interes maloletnog deteta, nikakvo medijsko pojavljivanje ne odobravamo kao ustanova. Treba dati puno poverenje nadležnim institucijama da se predmet valjano okonča i da se dete ovog uzrasta zaštiti od bilo koje medijske eksponacije. Svako medijsko pojavljivanje dok sudski sporovi traju, nisu preporučljivi jer mogu uticati na rad institucija - navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike