"Mogu da radim šta god hoću sa svojom ćerkom": Otac koji je prodao ćerku poznaniku bahat pred policijom, reč o ugovorenom braku?!

03.03.2023

09:45

0

Autor: M. B.

Kod Duška J. je pronađeno oko 1.000 evra od prodaje ćerke i taj novac je oduzet

"Mogu da radim šta god hoću sa svojom ćerkom": Otac koji je prodao ćerku poznaniku bahat pred policijom, reč o ugovorenom braku?!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policija je u Brusu uhapsila je Duška J. (44) zbog sumnje da je prodao ćerku (13) poznaniku Bojanu S. (47) iz sela Crkvice kod Bojnika, kojem su takođe stavljene lisice na ruke.

Devojčica je pronađena je prekjuče u Bojanovoj kući, odakle ju je preuzeo Centar za socijalni rad. 

Reč je, navodno, o ugovorenom braku.

Izvor informera navodi da je otac devojčice problematičan, alkoholičar je i sklon tučama, te da je  svoju ćerku pre izvesnog vremena primorao da se uda za njegovog starijeg poznanika.

Prema istim informacijama, navodno ga je obavestio da njegova ćerka košta 3.000 je evra, a ovaj mu je predao novac i odveo nesrećno dete svojoj kući.

Policija iz Brusa je ubrzo saznala da je otac prodao ćerku, pa se brzo otkrilo ko je kupac, nakon čega su obojica uhapšeni.

Prodata devojčica je predata Centru za socijalni rad, a o svemu je obavešten i Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima, navodi izvor pomenutog portala.

Kupac je, prema rečima izvora, navodno bio bahat i ponašao se kao da ništa nije uradio. 

- Tvrdio je da je pošteno platio mladu i da je sasvim normalno da se devojčice mlade udaju. Slično se ponašao i otac kad su ga privodili policajci. I on je bio bahat, govorio je da može da radi šta god hoće sa svojom ćerkom. Kod njega je pronađeno oko 1.000 evra od prodaje devojčice i taj novac je oduzet - rekao je izvor.

Poznati policiji

Po nalogu tužioca, policija je protiv oca devojčice i kupca podnela krivičnu prijavu za trgovinu ljudima, za šta im preti od pet do 12 godina zatvora. Njima je određeno zadržavanje od 48 sati posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

 Navodi se da su obojica poznata policiji.

- Otac devojčice u policijskom dosijeu ima prijavu za ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti, kao i za napad opasnim oružjem i za ugrožavanje sigurnosti. Kupac devojčice, hapšen je zbog falsifikovanja izbornih rezultata i nema drugih krivičnih dela u dosijeu - rekao je izvor.

Devojčica će u narednom periodu proći detaljan lekarski pregled, kako bi se utvrdilo da li je fizički zlostavljana. S njom će razgovarati stručnjaci Centra za socijalni rad i psiholozi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike