Ni mrtvim junacima ne daju mira: Oskrnavljen spomenik heroju sa Košara!

10.04.2023

17:10

0

Kada sam došla da obiđem grob svog sina zateklo me je neprijatno iznenađenje - kaže majka pokojnog Saše, Dušanka Škiljević

Ni mrtvim junacima ne daju mira: Oskrnavljen spomenik heroju sa Košara!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Da nekima zaista ništa nije sveto pokazuje i tužna slika koja stiže sa Gradskog groblja u Čačku. Još uvek neidentifikovani pojedinci oskrnavili su više spomenika kako bi najverovatnije pribavili materijalnu korist, a tom prilikom oštetili su nadgrobno obeležje Saše Škiljevića koji je pre 24 godine nastradao na Košarama.

- Kada sam došla da obiđem grob svog sina zateklo me je neprijatno iznenađenje. Kandilo je bilo iščupano, nisu mogli da uzmu vaze. Onda sam videla da su i na grobu pored isto to uradili, a poskidali su sve i sa spomenika iznad koji su na brdu. Prijavila sam policiji čitav ovaj slučaj - kaže majka pokojnog Saše, Dušanka Škiljević.

RINA
 

Ona dodaje da je najverovatnije u pitanju koristoljublje, s obzirom na to da se grob njenog sina nije jedini našao na meti vandala.

- Kada smo radili spomenik dve vaze i kandilo koštalo je 700 maraka, sada ne znam koliko je to. Prošle godine su isto, mom sinu Saši, oštetili spomenik i tada smo to sami popravili - rekla je Dušanka.

Junak sa Košara, Saša Škiljević, odlikovan je ordenom, a pre tri godine u Kruševcu je dobio i spomenicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike