Moguća kašnjenja vozova Beograd - Novi Sad: Evo šta je razlog tome!

10.04.2023

16:52

0

Tokom prošle noći dežurne ekipe železnice zamenile su 1,1 kilometar kontaktnog provodnika

Moguća kašnjenja vozova Beograd - Novi Sad: Evo šta je razlog tome!
Copyright Tanjug/Zoran Milić

Infrastrukture železnice Srbije saopštile su da se i danas nastavljaju radovi na popravci kontaktne mreže između Inđije i Beške na pruzi Beograd - Novi Sad, pa su kašnjenja putničkih vozova moguća i tokom današnjeg i sutrašnjeg dana.

Zbog oštećenja kontaktne mreže između Inđije i Beške u subotu, u popodnevnim satima, vozovi na pruzi Beograd - Novi Sad saobraćaju samo jednim, desnim koloseku.

Protekla dva dana voz "Soko" je zbog ovoga prosečno kasnio jedan do dva minuta, dok su regionalni vozovi između Beograda i Novog Sada kasnili prosečno tri do četiri minuta.

Radovi na popravci kontaktne mreže odvijaju se u skladu sa saobraćajnom situacijom na pruzi, tako da kašnjenja putničkih vozova između Beograda i Novog Sada budu što manja.

Radovi u železničkoj stanici Inđija zahtevaju da u kontaktnoj mreži iznad pruge bude isključen napon, pa je te radove moguće izvoditi samo noću, kada nema putničkih vozova.

Tokom prošle noći dežurne ekipe železnice zamenile su oko 1,1 kilometara kontaktnog provodnika, dok naredne noći predstoji zamena još oko 1,4 kilometara nosećeg užeta.

Uporedo sa tim, dežurne ekipe izvode pripremne radove i radove na popravci kontaktne mreže između Inđije i Beške.

Prema procenama sa terena, železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada i tokom današnjeg i sutrašnjeg dana odvijaće se samo po jednom, desnom koloseku ove pruge.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike