Snežna mećava preko noći okovala Goliju: Za nekoliko sati palo 20 centimetara snega, putari sa teškom mehanizacijom već na terenu (FOTO)

29.03.2023

10:21

0

Trenutno na kolovozu ima oko 10 centimetara utabanog snega, ali put je prohodan - kaže Vitomir Arsović iz ivanjičkih Puteva

Snežna mećava preko noći okovala Goliju: Za nekoliko sati palo 20 centimetara snega, putari sa teškom mehanizacijom već na terenu (FOTO)
Snežna mećava preko noći ponovo okovala Goliju - Copyright RINA

Iako je kraj marta jaka snežna mećava ponovo je pogodila terititoriju opštine Ivanjica. Na pojedinim delovima Golije visina novog snežnog pokrivača dostigla je 20 centimetara, a na teren je odmah upućena teška mehanizacija JP "Putevi Ivanjica" kako bi se pročistila deonica koja preko planine Golije spaja Ivanjicu sa Novim Pazarom.

- Vozila su uspela da se probiju preko ovog prevoja na samom vrhu Golije, ali vetar koji je jak na ovom mestu preti da nanese veću količinu snega, zbog toga naše mašine dežuraju. Trenutno na kolovozu ima oko 10 centimetara utabanog snega, ali put je prohodan - kaže Vitomir Arsović iz ivanjičkih Puteva.

RINA
 

On dodaje da je i dalje na snazi dvadesetčetvoročasovno dežurstvo, a u prvom stepenu pripravnosti putari su sve do 1. aprila.

RINA
 

- To podrazumeva četvrtinu naše mehanizaje koju smo angažovali kako bi kritičnu tačku Preko Brdo - Odvraćenica držali prohodnom - ističe Arsović.

Meštani Devića koji žive podno ove planine kažu da je mesecu martu na Goliji prava zimska idila, ipak, nadležni podsećaju, da su i dalje na snazi zimski uslovi vožnje i da na ovu planinu treba krenuti isključivo sa zimskim pneumaticima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike