Posle snega, ostalo je blato, a Uča svojom "ladom" i dalje vozi đake u školu: Deca sa osmehom na licu stižu na vreme i donose petice! (FOTO)

10.03.2023

14:18

0

Uprkos teškim uslovima i lošim putevima, zahvaljujući direktoru škole Vidosavu Kolareviću đaci su redovni na nastavi u OŠ "Milan Vučićević Zverac" u Bratljevu

Posle snega, ostalo je blato, a Uča svojom "ladom" i dalje vozi đake u školu: Deca sa osmehom na licu stižu na vreme i donose petice! (FOTO)
Lada Niva iz Ivanjice - Copyright RINA

Veliki snegovi na Goliji polako se tope, ali ni sada kad nema olujnih smetova čuveni Učo ne gasi svoju mašinu. "Lada niva" krstari udaljenim seoskim sokacima kako bi prevezla vredne đake od kuće do škole. Uprkos teškim uslovima i lošim putevima, zahvaljujući direktoru škole Vidosavu Kolareviću redovni su na nastavi u OŠ "Milan Vučićević Zverac" u Bratljevu. Dnevno u tri ture pređe preko stotinu kilometara planinskim vrletima, a roditelji ove dece mnogo su mu zahvalni.

RINA
 

- Imamo direktora što ga nema niko. Nekada sam išao sa kobilom i pravio prtinu da bi deca otišla do škole, i četiri puta sam išao dnevno da bi se održala prtina po dubokom snegu. Otkako je on počeo da dolazi kolima, do naših kuća stiže i čistač. Mnogo nam znači što decu bezbedno možemo da pošaljemo u školu, jer ovde je priroda surova - kažu uglas roditelji Zorica i Miroslav Jelić.

U ovoj posebnoj "ladi nivi" nikad nije dosadno, priča se o svemu, a neretko se i obnavlja i preslišava gradivo. Uču je puno srce kad neko od njih dobije peticu. Tokom putovanja do škole neizostavan je i čas prirode i društva, pa neretko Vidosav mališanima objašnjava sve o planinama pored kojih prolaze, o zemljištu, načinu života...

RINA
 

- Naš put do škole, slobodno se može reći, liči na onu dobro poznatu "preko sedam brda i preko sedam gora". Ali, sve to sa sobom nosi i mnoge dobre stvari. Oni su divna i vaspitana deca, koja već od malih nogu shvataju značaj škole i obrazovanja. I sam sam bio đak pešak i znam kako je to teško, pa mi je drago što mogu na ovaj način da im olakšam. Oni to vraćaju na najbolji mogući način i sa mnogo petica - priča kroz osmeh Učo legenda.

RINA
 

Dobra organizacija, sloga i međusobno poštovanje su principi po kojima radi ova mala osnovna škola u planinskom selu Bratljevo. Zaposleni ne štede reči hvale za svog direktora, koji ne samo što dovozi i odvozi đake, već ih sve drži na okupu, i svi su, kako kažu, kao jedna velika složna porodica. Stoga nema dileme da će ova deca imati jednu od najlepših uspomena iz detinjstva.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike