Snežni haos ne prestaje: Blokiran put od Raške do Golije, putari sa teškom mehanizacijom pokušavaju da razbiju metarske nanose

17.03.2023

13:46

0

Čekamo da stane sneg kako bi uspeli da uspostavimo saobraćaj i učinimo put prohodnim - rekao je Senko Ibrović, rukovodilac u putarskoj firmi "Novi Pazar put"

Snežni haos ne prestaje: Blokiran put od Raške do Golije, putari sa teškom mehanizacijom pokušavaju da razbiju metarske nanose
Golija - Copyright RINA

Samo što je završena agonija sa jedne strane Golije, tačnije na putu Preko Brdo - Odrvraćenica, snežni nanosi blokirali su drugu stranu ove planine.

Magistralni put koji vodi od Raške ka Goliji usled jakog vetra i velikih nanosa je blokiran, a teška mehanizacija trenutno pokušava da ga osposobi za saobraćaj.

- Čekamo da stane sneg kako bi uspeli da uspostavimo saobraćaj i učinimo put prohodnim. Tokom jučerašnjeg dana imali smo nekoliko evakuacija, ali danas na svu sreću situacija je bolja. Odmah smo poslali nekoliko mašina koje dežuraju na licu mesta i čekaju da vetar stane, jer nam on stvara najveće probleme nanoseći ogromne količine snega na kolovoz, ali nadamo se da će i on uskoro stati - rekao je Senko Ibrović, rukovodilac u putarskoj firmi "Novi Pazar put".

Mašine d.o.o. "Novi Pazar put" od juče su na terenu i rade na raščišćavanju ove deonice.

Oni apeluju na sve vozače da svoju vožnju prilagode uslovima na putu, a da je i dalje neophodno korišćenje kompletne zimske opreme.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike