Psi lutalice napali profesorku u Novom Pazaru: U pokušaju da se odbrani, pala i polomila ruku!

26.03.2023

12:17

0

Autor: J. J.

Ovaj napad pasa lutalica prijavljen je nadležnim organima

Psi lutalice napali profesorku u Novom Pazaru: U pokušaju da se odbrani, pala i polomila ruku!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Još jedan napad pasa lutalica dogodio se u Novom Pazaru - na Rekreativnom centru napali su profeskorku Tehničke škole, koja je prilikom pokušaja da se odbrani pala i slomila ruku.

- Napad se dogodio tokom jutarnjih časova, kad na Rekereatovnom centru nije bilo puno ljudi. Čopor pasa napao je profesorku, a ona je pokušavala da ih zaplaši i otera i tom trenutku se spotakla i pala. Na svu sreću, razjareni psi lutalice tada su otišli od nje, nisu je izujedali. Profesorka je prilikom pada slomila ruku - potvrđeno je za agenciju RINA.

Ovaj napad pasa lutalica prijavljen je nadležnim organima.

Podsetimo, ovo je samo još jedan u nizu jer je pre nepunih mesec dana čopor pasa lutalica napao i zujedao trudnicu u krugu bolnice kada je krenula na pregled.

- Ovo je veliki problem, nadam se da će konačno jednom biti rešen. Sada strahujem svaki put kad izađemo na ulicu, nikad ne znamo iz kog ugla mogu da se pojave. Ima ih svuda. Mnogo smo uplašeni i za decu - dodali su građani.

Pixabay
 

Takođe, iako nije toliko čest slučaj da građane napadaju nevlasnički psi, pre neki dan se u dvorištu Osnovne škole "Branko Ćopić" dogodio incident kada je desetogodišnjeg dečaka napao i izujedao čopor pasa lutalica.

Nesrećni dečak je tom prilikom zadobio površinske rane, a imao je ujede na desnom ramenu i nozi.

Njega je ekipa Hitne pomoći prevezla u Dečju kliniku u Tiršovoj, a nakon pregleda i ukazane pomoći, pušten je na kućno lečenje.

Psi izujedali novinara

Psi koji su u Velikoj Ivanči nasmrt izujedali novinara i analitičara Vladana Radosavljevića i teško povredili njegovu suprugu su vlasnički psi, koji su živeli u dvorištu i imali svoje kućice.

To je potvrdio direktor Javno-komunalnog preduzeća "Veterina Beograd" Budimir Grubić, koji je ranijerekao da su oni imali i ogrlice sa pločicama na kojima je ispisan broj telefona vlasnika, kao i ime psa.

Kinološki sudija Nemanja Jovanović izjavio je ranije za 24sedam kaže da krivicu što je do ovoga došlo snosi vlasnik, a ne psi.

- Pas ne sme tako da reaguje ako je socijalizovan na pravi način. Socijalizacija psa je neki vid treninga u kome se pas sretne sa raznim situacijama tokom život i treba da reaguje adekvatno. Ne mogu da kažem da su krivi psi. Pre svega je kriv vlasnik, odnosno osoba koja je nadležna da se stara o psima - kaže Jovanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike