Snežna mećava pogodila Goliju! Put preko planine potpuno je neprohodan, smetovi visoki i po nekoliko metara (FOTO)

31.01.2023

18:20

0

Čisti se onoliko koliko vremenske prilike dozvole, putari daju sve od sebe da ovu deonicu održe prohodnom - izjavio je za RINU Vitomir Arsović iz JP Putevi Ivanjica

Snežna mećava pogodila Goliju! Put preko planine potpuno je neprohodan, smetovi visoki i po nekoliko metara (FOTO)
Copyright RINA

Snežna mećava pogodila je Goliju, a zbog padavina koje su trajale satima po prvi put ove godine potpuno je zavejan put Golijska Reka - Preko Brdo - Ovraćenica.

Jak vetar na ovoj deonici formirao je smetove u visini od nekoliko metara.

- Putari sa teškom mehanizacijom su na terenu, ali na toj deonici dovoljno je samo nekoliko minuta da put postane zavejan i odsečen za saobraćaj. Čisti se onoliko koliko vremenske prilike dozvole, putari daju sve od sebe da ovu deonicu održe prohodnom - izjavio je za RINU Vitomir Arsović iz JP Putevi Ivanjica.

RINA
 

Inače, put Preko Brdo – Odvraćenica jedna je od najkritičnijih tački u Zapadnoj Srbiji tokom zimskih meseci, a tokom godine više meseci je zavejan nego prohodan. Neretko se dešava da se pojedini vozači i sa ovog terena zaglave u snegu.

RINA
 

- Apelujemo na sve vozače da ne kreću na put preko Golije, naročito ovaj apel važi za vozače avanturiste koji mogu da se izbore sa surovim uslovima na ovoj planini. Svake godine imamo nekoliko akcija spasavanja iz snežnih nanosa - ističe Arsović.

Na ostalim putnim pravcima na teritoriji opštine Ivanjica snežne padavine nisu prouzrokovale veće probleme, ali se vozačima savetuje da ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike