Spasavali su ljudske živote, a i njega izvukli iz kandži smrti: Čačanin koji je preživeo koronu donirao 10.000 dolara Opštoj bolnici

09.03.2023

15:58

0

Ovaj humani čovek je veliki lokalpatritota, i bez obzira na decenijski život u Kanadi, nakon pandemije sve više vremena provodi u svom rodnom gradu sa suprugom

Spasavali su ljudske živote, a i njega izvukli iz kandži smrti: Čačanin koji je preživeo koronu donirao 10.000 dolara Opštoj bolnici
Opšta bolnica u Čačku dobila donaciju - Copyright RINA

Iako se još uvek sporadično javljaju slučajevi zaraze, nije bilo tako davno kada je u martu 2020. potvrđen prvi slučaj koronavirusa, nakon čega je stihija krenula. Duže od dve godine medicinski radnici obavljali su svoj posao pod velikim pritiskom, iz crvenih zona išli svojim kućama, izlagali svoje živote opasnosti. Njihov trud svih tih teških meseci bio je ogroman i davali su se bezrezervno.

Upravo to nikad nije zaboravio i neće zaboraviti jedan Čačanin koji se od kovid infekcije lečio na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Čačku u septembru 2021. godine. Odlučio je da svim tim dobrim ljudima zahvali tako što će da donira 10.000 dolara ovoj zdravstvenoj ustanovi.

RINA
 

- Reč je o čoveku koji je rođen u Čačku, ali je pre više od trideset godina otišao u Kanadu gde je razvio svoj biznis. Sticajem okolnosti, u septembru 2021. godine zarazio se koronom od koje se lečio na Grudnom odeljenju OB Čačak. Iako poljuljanog zdravstvenog stanja i loše kliničke slike, kako nam je rekao, nikada neće zaboraviti požrtvovanost medicinskog tima. Zauvek će mu ostati u sećanju to kako su trčeći unosili boce sa kiseonikom, delili terapije, borili se herojski za svaki život - kažu za RINU u Opštoj bolnici u Čačku.

Dodaju da nije hteo da se medijski eksponira, ali je na ovaj način želeo da još jednom izrazi svoju zahvalnost za sve ono što su vredni medicinari radili za obolele u jeku kovid pandemije, ali i da bude primer drugima koji su takođe u prilici da pomognu.

Kako kažu u Opštoj bolnici u Čačku, ovaj humani čovek je i veliki lokalpatritota, i bez obzira na decenijski život u Kanadi, nakon pandemije sve više vremena provodi u svom rodnom gradu sa suprugom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike