24SEDAM ČAČAK Završen novi parking u Opštoj bolnici Čačak

30.11.2022

18:56

0

Autor: 24sedam

Na zahtev Grada Čačka, Vlada RS je opredelila 22 miliona dinara za ovaj projekat

24SEDAM ČAČAK Završen novi parking u Opštoj bolnici Čačak
Parking u Opštoj bolnici Čačak - Copyright Opština Čačak

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je zajedno sa saradnicima i direktorom Opšte bolnice Čačak dr Dejanom Dabićem i njegovim kolegama, posetio ovu zdravstvenu ustanovu, u kojoj je završena izgradnja novog parkinga za pacijente i posetioce Opšte bolnice Čačak. 

Na zahtev Grada Čačka, Vlada RS je opredelila 22 miliona dinara za ovaj projekat, dok je iz gradske kase izdvojeno nešto manje od osam miliona dinara za instaliranje javne rasvete, info tabli, kao i infrastrukturnih radova koji podrazumevaju podzemne instalacije. Parking ima 117 mesta, od čega je sedam namenjeno osobama sa invaliditetom.

- U rekordnom roku, za nešto manje od meseca dana, je urađen parking u zdravstvenoj ustanovi koja je od vitalnog značaja za sve stanovnike, ne samo Čačka, već i čitavog regiona. Nešto manje parking mesta je od prvobitno planiranog broja, ali su ona veća i komforna, a veliku zahvalnost dugujemo izvođačima radova „Putevima Čačak“, kao i radnicima našeg JP „Parking servis“, koji su odradili izuzetan posao, a  obeležavanje parking mesta je urađeno po svim standardima, na zadovoljstvo svih naših sugrađana – rekao je gradonačelnik Todorović. On je ovom prilikom naglasio da je u protekle četiri godine Grad Čačak investirao u projektno – tehničku dokumentaciju za igradnju nove Hirurške bolnice i rekonstrukciju postojećih objekata oko milion evra. Kako je rekao, to je polazna tačka kako bi bilo moguće konkurisanje kod Vlade RS i drugih fondova za sredstva.

- Ovo je samo početak prve faze. Tokom protekle četiri godine radili smo intenzivno na ozakonjenju objekata u Opštoj bolnici Čačak. Ozakonjeno je oko 33.000 kvadrata, nakon čega smo počeli sa izradom projektno – tehničke dokumentacije za novu zdravstvenu ustanovu. Projektom je predviđena izgradnja Hirurške bolnice na oko 24.000 kvadratnih metara i rekonstrukcija postojećih sadržaja. Nakon završetka prve faze, plan je da se uklone objekti na još osam hiljada kvadratnih metara, koji su dotrajali i nisu više u funkciji – rekao je Todorović.

Direktor Opšte bolnice Čačak  dr Dejan Dabić zahvalio je Gradu na ovoj investiciji, naglasivši da se kroz ovakav vid saradnje ustanova i lokalne samouprave postižu adekvatni rezultati. Doktor Dabić je izrazio veliko zadovoljstvo što će novi parking veoma koristiti svima koji dođu u Opštu bolnicu Čačak, ali i zaposlenima, naglasivši da je veoma značajno i što se ulaz na parking neće naplaćivati.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Čačak koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike