Lovci iz Dragačeva dobili svoju kuću: Godinama štite sela od opasnih predatora i divljih zveri (FOTO)

03.03.2023

10:23

1

Ovaj predeo je prava poslastica za ljubitelje lova i upravo tu se okulja veliki broj njih iz svih delova Srbije

Lovci iz Dragačeva dobili svoju kuću: Godinama štite sela od opasnih predatora i divljih zveri (FOTO)
Lovac iz Dragačeva - Copyright RINA

Nekada je lov bio jedini način preživaljavanja u divljim uslovima, a kako su vekovi prolazili postao je hobi koji kad uđe u krv nikako ne izlazi. Iako ponekad osporavani, lovci su ti koji sela i njihove meštane spasavaju od predatora i divljih zveri.

- Od svoje šeste godine idem u lov to je kod nas tradicija. Lovački psi su najvažniji kad krenemo u šumu, a svaki dan svakog lova je posebna priča i nešto što ostaje u srcu doživotno. Ostrel se naravno najduže pamti, ali promašaj se pamti malo duže, ko je promašio on se uvek toga seća - rekao je za RINU lovac Slobodan Velisavljević.

RINA
 

Predeo Dragačevo je prava poslastica za ljubitelje lova i upravo tu se okulja veliki broj njih iz svih delova Srbije. Tako je bilo i sada kada je organizovana još jedna hajka na lisicu.

- Imamo dosta visoke i crne divljači, srneće divljači i divljih svinja, zanimljivo je što na čak i na visini od 900 do 1100 metara imamo dosta fazana što nije u prirodi normalno, jer se fazan nalazi u nižem delu - rekao je Boban Rudinac predsenik LU „Kaona”.

RINA
 

Velika sredstva uložena su u rekonstrukciju lovačkog doma kako bi i lovci iz ovog kraja, ali i svi oni koji dolaze sa strane imali mesto za odmor posle napornog lova, ali i za druženje.

- Lovački objekat bio je u lošem stanju, u protekle dve godine uradjena je prerada krova, sve prostorije su uređenje, uvedeno je centralno grejanje, sve je dovedeno na neki najbolji nivo, zahvaljujući sponzorima koji su nesebično pomogli - rekao je Miloš Borisavljević.

Veliki broj lovaca bio je uključen u ovu hajku, a lovci se nadaju da će i svaka naredna lovna sezona biti bolja i uspešnija. Lovcima kojih ima oko 140 u Lovačkom društvu „Kaona” pored dobrog lova, podjednako je važno i druženje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike