Čitava varošica živi za pet dana Sabora trubača u Guči: Dragačevci predstavili svog keca u rukavu na Sajmu turizma (FOTO)

25.02.2023

21:47

0

Sa puno ponosa i entuzijazma predstavili su ovogodišnji 62. Sabor trubača u Guči koji je već zakazan za period od 11. do 13. avgusta

Čitava varošica živi za pet dana Sabora trubača u Guči: Dragačevci predstavili svog keca u rukavu na Sajmu turizma (FOTO)
Trubači spremni za Sabor u Guči - Copyright Foto: RINA

Sajam turizma je u toku, a priliku da se pokažu u najboljem svetlu nisu propustili ni predstavnici opštine Lučani koji i te kako imaju svog keca u rukavu. Sa puno ponosa i entuzijazma predstavili su ovogodišnji 62. Sabor trubača u Guči koji je već zakazan za period od 11. do 13. avgusta.

- Ako se po jutru dan poznaje ovogodišnji Sabor trubača biće više nego posećen. U tim danima sabora u našoj maloj varošici traži se krevet više. Domaćini već sada rade na proširenju i poboljšanju smeštajnih kapaciteta i mnogo je veća zainteresovanost za kategorizaciju objekata kako bi ugostili što više saboraša, kazala je za RINU, Aleksandra Mitrović direktorka TO Dragačevo.

Ovogodišnji Sabor trajaće pet dana, festival će potrajati tri a dva dana pred samu trubačku feštu organizatori su pripremili dva trubačka koncerta kao zagrevanje. Pripreme su već u toku , a kako kažu u TO Dragačevo potrudiće se da i ove godine to bude manifestacija za pamćenje, koja čuva tradiciju duže od pola veka.

Osim čuvenog Sabora trubača na Sajmu turizma u Beogradu Dragačevci su plasirali i ostale svoje adute. Nestvarna prirodna bogatstva, kulturno-istorijsko nasleđe, ali i manifestacije poput Hajduk-festa i Sabora rokenrola.

- Poslednjih meseci ulaganja u razvoj turizma na teritoriji naše opštine su veća nego ikada pre. Ono što će biti naš dodatan adut jeste blizina auto-puta kada se završi deonica do Požege, stoga će se u Lučane brže i bezbednije stizati. Takođe, velika ulaganja u Ovčarsko-kablarsku klisuru biće veliki vetar u leđa i našim turističkim delatnicima, rekao je Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike