Valjaonica bakra Sevojno je kompanija za ponos: Tokom globalne krize oni su povećavali proizvodnju i primili 120 novih radnika!

17.02.2023

23:55

0

Pogone ove kompanije danas je obišao i ministar trgovine u Vladi Srbije, Tomislav Momirović, ističući veliki značaj postojanja ovakvih velikih i uspešnih firmi u našoj zemlji

Valjaonica bakra Sevojno je kompanija za ponos: Tokom globalne krize oni su povećavali proizvodnju i primili 120 novih radnika!
Valjaonica bakra Sevojno - Copyright RINA

Rat u Ukrajini, energetska kriza i inflacija na mnoge kompanije stavili su katanac. Međutim, jedna firma u Srbiji prkosi svim statistikama. Uprkos veoma teškim uslovima poslovanja tokom prethdone godine usled globalne krize u svim sektorima, Valjaonica bakra Sevojno uspela je da ostvari fantastične rezultate. 

Ukupno izvoze okio 85 odsto svoje proizvodnje, a tokom izazovne 2022. godine u svoje redove primili su 120 novih radnika.

RINA
 

- Planira se povećanje proizvodnje i izvoza. Trenutno imamo zapsolenih 1.200 radnika, ali taj broj stalno raste. Konstatno radimo na razvoju naših kapaciteta i to se prepoznaje na tržištu. Iz Valjaonice bakra u Sevojnu snbedva se skoro kompletna namenska industrija u Srbiji. Ono što nam je jako vaćno jeste energetska efikasnost, tako da je u planu izgradnja velike solarne elektrane, izjavio je Dragan Subotić direktor Valjaonice bakra Sevojno.

Pogone ove kompanije danas je obišao i ministar trgovine u Vladi Srbije, Tomislav Momirović, ističući veliki značaj postojanja ovakvih velikih i uspešnih kompanija u našoj zemlji.

RINA
 

- Ovde radi preko 1.000 radi i imaju plate koje se kontinuirano uvećavaju i to je ono što je velika stvar ne samo za Užice i Zlatibroski okrug, već i za čitavu Srbiju. Mi kao minisartvo smo tu da ovakve komapanije dodatno pomognemo, da pružimo podršku prilikom nastupanja na domaćim i inostranim tržištima. Skoro čitava proizvodnja je izvozno orijentisana, što je fenomenalna stvar i zajedničkim snagama ćemo se truditi da ova kompanija bude još uspešnija - naglaso je Momirović.

On dodaje da je ovakva poslovna klima najbolji motiv za mlade stručnjake da ne odlaze iz Srbije, već da zaposlenje traže u svom gradu i svojoj zemlji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike