Ova opština u Srbiji je srpski Frankfurt: U njoj postoji preko 2.000 preduzeća

22.12.2022

22:10

0

Privrednici iz Gornjeg Milanovca upoznali su ministra Momirovića o budućim planovima poslovanja

Ova opština u Srbiji je srpski Frankfurt: U njoj postoji preko 2.000 preduzeća
Copyright RINA

Na teritoriji opštine Gornji Milanovac posluje oko 1800 aktivnih preduzetničkoh radnji i privrednih društava, stoga se sa razlogom kaže da je privreda ove opštine jedna od najzdravijih u Srbiji. Ministar trgovine Tomislav Momirović održao je sastanak sa članovima Kluba privrede Gornjeg Milanovca.

- U Gornjem Milanovcu su neke od najvećih srpskih kompanija poput kompanija "Metalac", "Tetra Pak", "Takovo-Swisslion“. Naš zadatak je da im obezbedimo transparentno i predvidivo poslovno okruženje, fer tržišne uslove kao i da kroz unapređenje uslova za plasman naših roba u inostranstvu pospešimo poslovni ambijent i zapošljavanje - istakao je ministar Momirović.

A.K./ATAImages
 

Ministar Momirović je podvukao da Vlada Republike Srbije aktivno učestvuje u daljem razvoju inicijative „Otvoreni Balkan“ kako bi napravili dodatno tržište za širenje i plasman naših proizvoda.

- Opredeljeni smo jačanju ekonomskih veza i sa EU i svetom, a kroz potpisivanje ugovora o slobodnoj trgovini omogućićemo otvaranje novih velikih tržišta poput Kine ili Egipta za naše privrednike - naglasio je Momirović.

Privrednici iz Gornjeg Milanovca upoznali su ministra Momirovića o budućim planovima poslovanja.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike