Dragan je 10 godina živeo bez struje, a onda je susret sa školskim drugom preokrenuo sve! Skupoceni sako pokrenuo čitavu lavinu (FOTO)

07.02.2023

12:07

0

Novinar Gvozden Nikolić slučajno je sreo Dragana i video da živi jako teško

Dragan je 10 godina živeo bez struje, a onda je susret sa školskim drugom preokrenuo sve! Skupoceni sako pokrenuo čitavu lavinu (FOTO)
Copyright RINA

Da dobre i humane ideje kao svoj rezultat uvek imaju osmeh na licu i obostranu sreću potvrđuje najnoviji primer iz suvoborskog sela Pranjani.

Dragan Bralović je zbog neplaćenog duga bez struje živeo skoro deset godina, a onda je susret sa starim školskim drugom promenio njegov život nabolje.

Novinar Gvozden Nikolić slučajno je sreo Dragana i video da živi jako teško, a onda je odlučio da mu pomogne. Na svoj Fejsbuk profil stavio je skupoceni sako koji je dobio na poklon na prodaju i tako alarmirao ljude da pomognu. Epilog je bio uključena struja i bolji uslovi za Dragana.

- Nisam verovao da će u mojoj kući ikada više zasijati sijalica. Dug za struju se gomilao i nisam bio u mogućnosti to da platim. Nemam reči da zahvalim dobrim ljudima koji su mi pomogli - rekao je za RINU Dragan.

Pozitivna lavina koju je pokrenuo nudeći svoj sako na prodaju iznenadila je i samog Gvozdena, ali kako kaže ovaj reporter, ovde neće stati. Za sat vremena već je imao dovoljno novca da uplati skoro ceo iznos duga. Međutim, "zapelo" je za ormar i strujomer, ali i to je uz pomoć dobrih ljudi odmah rešio.

 

- Nisam ni znao da taj sako vredi oko 400 evra. Doneo mi ga je na poklon jedan imućniji čovek kom sam nešto pomogao kad mu je trebalo. Ja inače ne nosim skupocene stvari i rešio sam da probam da nađem kupca, a novac uplatim "školslkom" za struju. Međutim, nisam očekivao da ću tako lako doći do kupca. Dragan je to zaslužio, uvek je bio dobar čovek koji nikom na senku nije stao. Sećam se da sam dolazio na slavu kod njega, bio sam šesti razred, ali godinama ga nisam video, kažu da se povukao u sebe nakon smrti oca i majke - rekao je Gvozden.

On dodaje da će se potruditi da se za sledeći Aranđelovdan ponovo okupe, a da ih Dragan dočeka u drugačijim uslovima.

- Videću da mu malo zanovim nameštaja, baš mu je sve potrebno, neki regal, ugaona. Videćemo, neću ga ostaviti na cedilu, možemo toliko sigurno. Moj drug ne sme da bude beskućnik, dok imam ja imaće i on - poručio je Nikolić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike