Skandal: Nanogvica za kriminalce i lopove, a bolesnu baku sud poslao na robiju u Požarevac zbog duga za struju!

03.07.2021

12:54 >> 08:20

0

Autor: Lj. Keković

Sud je Snežanu Ranković poslao na robiju, iako je preporuka da se nad starim licima primenjuju alternativne kazne

Skandal: Nanogvica za kriminalce i lopove, a bolesnu baku sud poslao na robiju u Požarevac zbog duga za struju!
Copyright Profimedia/Pixabay

U ćeliji ženskog zatvora u Požarevcu na izdržavanje kazne dovedena je baka, stara blizu 80 godina, koja, navodno, boluje od karcinoma, saznaje 24sedam.

Reč je o osuđenici Snežani Ranković, iz okoline Beograda, koja je na zatvorsku kaznu od šest meseci osuđena zbog duga za struju!

Printscreen/Youtube/Tanjug

I pored mogućnosti da joj se za takvo delo izrekne alternativna sankcija, kao što je nanogvica ili kućni pritvor, sud je Snežanu Ranković, inače izbeglicu, poslao na izdržavanje višemesečne zatvorske kazne, i pored osvedočenih mnogobrojnih slučajeva u domaćem pravosuđu kada se nad okorelim kriminalcima i lopovima, pa čak i ubicama, umesto robije, primenjivala alternativna sankcija – nanogvica ili kućni zatvor.

– Baka je nedavno dovedena na izdržavanje kazne, a teško je bolesna. Pitanje je koliko su adekvatni uslovi za njeno lečenje, i zaista je nehumano da se zbog takvog ili bilo kojeg drugog dela, osim za teška krivična dela, stari ljudi šalju na robiju. U takvim slučajevima preporuka je da se nad takvim licima primenjuju alterantivne sankcije – kaže izvor, upućen u funkcionisanje ovog zatvora.

Foto: 24sedam/ Goran Sivački

Portal 24sedam obratio se telefonskim putem Upravi požarevačkog ženskog zatvora da nam potvrde, ili demantuju, naša saznanja o Snežani Ranković, međutim, uputili su nas na Upravu za izvršenje krivičnih sankcija.

Odgovorili su nam da je osuđenica Snežana Ranković nedavno primljena u ženski zatvor u Požarevcu i da se nalazi u obaveznom karantinu zbog epidemije koronavirusa, uz napomenu da ne mogu da daju informacije o bilo čijem zdravstvenom stanju.

Printscreen/Youtube/Tanjug

Takođe, rečeno je da Snežana Ranković na prijemu nije priložila nikakvu dokumentaciju o bolesti, a da svaki osuđenik ima adekvatnu lekarsku negu u zatvoru i da ima mogućnost lečenja u svim zdravstvenim centrima i klinikama u zemlji.

Pročitajte još

Da stvar bude još strašnija, nesrećnoj ženi, koja je izbeglica, prema navodima našeg sagovornika, dug se nagomilao dok je boravila po bolnicama, a morala je i da kupuje lekove, zbog čega nije mogla da namiri račune.

Ženski zatvor u širem centru Požarevca jedini je zatvor za žene u Srbiji, a bio je jedini u zemlji i za vreme nekadašnje Jugoslavije.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike