Počinje ski-sezona na najposećenijoj srpskoj planini! Od sutra Tornik otvara svoja vrata svim ljubiteljima zimskih sportova

31.01.2023

22:50

0

Ski-centar Tornik opremljen je šestosednom žičarom

Počinje ski-sezona na najposećenijoj srpskoj planini! Od sutra Tornik otvara svoja vrata svim ljubiteljima zimskih sportova
Počinje sezona skijanja - Copyright Promo/Skijališta Srbije

Od srede, 1. februara, u ski-centru Tornik počinje ski-sezona, a JP "Skijališta Srbije" pripremilo je za skijaše plavu stazu, dok će u funkciji biti i dva poligona za početnike, kao i "avantura staza".

Ljubitelji zimskih sportova će uskoro moći da uživaju u punom pogonu ski-centra Tornik na pet ski-staza: Stankova ravan, Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac, koje su pokrivene sistemom za veštačko osnežavanje.

Radno vreme ski-centra Tornik je svakog dana od devet do 16 časova.

Promo/Skijališta Srbije
 

Ski-centar Tornik nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 do 1.490 metara, devet kilometara od turističkog centra Zlatibor. Ukupan kapacitet skijališta je  5.400 skijaša na sat.

Ski-centar Tornik opremljen je šestosednom žičarom, kapaciteta 3.000 skijaša na sat, i sa dva ski-lifta tipa "sidro", ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat.

U ski-centru Tornik nalazi se i posebna vrsta instalacije, tzv. tjubing, koja, kao i sama žičara, može da se koristi i u letnjem i u zimskom periodu i pruža neizmerno zadovoljstvo i uzbuđenje svima koji odluče da je isprobaju.

Takođe, ski-centar je opremljen i dečjim igralištem i karuselom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike