Ući ćemo u svako poplavljeno domaćinstvo: Nakon što se Lim povukao u Prijepolju sledi procena štete, uništeno 3 kilometra puteva

23.01.2023

11:11 >> 11:53

0

Ima najava da će biti novih padavina u Crnoj Gori, što će uticati na vodostaje

Ući ćemo u svako poplavljeno domaćinstvo: Nakon što se Lim povukao u Prijepolju sledi procena štete, uništeno 3 kilometra puteva
Poplave/Ilustracija - Copyright RINA

Nakon što se Lim konačno povukao u svoje korito na teritoriji opštine Prijepolje, ispred Štaba za vanredne situacije sada je procene štetu koju su nanele poslednje poplave.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić rekao je da je posle poplavnog talasa  ostalo mnogo mulja, koji treba ukloniti.

„Sa vodenom stihijom smo se uspešno izborili. Međutim, sad predstoji drugi posao, treba valjano proceniti štetu. Prvo na Štabu ćemo da vidimo koji putni pravci su nam oštećeni, što je oko dva tri kilometra na teritoriji cele opštine“, naveo je Babić za RINU i dodao da će komisija ući u svako domaćinstvo da utvrdi nivo oštećenja.

Ima najava da će biti novih padavina u Crnoj Gori, što će uticati na vodostaje. Predsednik opštine Prijepolje kaže da su spremni za novi poplavni talas. Bonus video

 

Crveni krst pomaže poplavljenim područjima, najugroženijima pet tona pomoći

 Inače, danas će Crveni krst Srbije uputiti pet tona pomoći za 111 najugroženijih domaćinstava u opštinama Kuršumlija, Prokuplje, Priboj, Raška i Sjenica.

Pomoć se sastoji od paketa hrane i higijene, setova za čišćenje posle poplava, dezinfekcionih sredstava, čizama, najlona za prekrivanje i sušilica, saopštio je Crveni krst.

Navode da će njihove organizacije u mestima pogođenim poplavama nastaviti da prate situaciju i pomažu najugroženijima, što i rade od 19. januara, a već su distribuirale interventne artikle pomoći u skladu sa najhitnijim potrebama stanovništva.

U saopštenju stoji da je najveći broj ugroženih porodica na Kosovu i Metohiji, gde su organizacije Crvenog krsta pomogle najugroženijima kroz podršku tokom evakuacije, crpljenje vode iz poplavljenih prostorija, dezinfekciju zidova, postavljanje sušilica i distribuciju garderobe i neophodnih artikala pomoći, posebno za ishranu beba i dece.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA/Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike