24SEDAM ČAČAK Gradonačelnik dodelio stipendije i nagrade najboljim učenicima i studentima

19.12.2022

16:45

0

Autor: 24sedam

Jednokratne nagrade od 15.000 dinara, ove godine, zaslužilo je 16 studenta prve godine fakulteta

24SEDAM ČAČAK Gradonačelnik dodelio stipendije i nagrade najboljim učenicima i studentima
Copyright Opština Čačak

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je u sali Kulturnog centra dodelio studentske i učeničke stipendije, kao i jednokratne nagrade najboljim đacim i studentima. Dodeljeno je ukupno 315 stipendija i nagrada, a iz budžeta Grada za ove namene  je izdvojeno 18 miliona dinara.

Gradonačelnik je najboljima poželeo da nastave sa uspehom, imaju dobre karijere, ali i da uživaju u najlepšem dobu, napominjući da će Grad Čačak uvek stajati uz mlade, jer su oni, kako je rekao, nešto najvrednije što jedan grad ima.

Studentske stipendije u mesečnom iznosu od 10.000 dinara u deset mesečnih rata dobilo je 145 studenta sa ostvarenom prosečnom ocenom većom od 8,50.  Učeničke stipendije, u mesečnom iznosu od 6.000 dinara u deset mesečnih rata, dobilo je 17 učenika koji pohađaju škole za talente.

Opština Čačak
 

Jednokratne nagrade od 15.000 dinara, ove godine, zaslužilo je 16 studenta prve godine fakulteta, koji su na konačnoj rang listi osvojili 95 i više poena, kao i 137  učenika osnovnih i srednjih škola koji su na republičkom takmičenju osvojili prvo, drugo ili treće mesto.

Posebnu nagradu od Grada, laptop, dobila je najbolja studentkinja Milena Dukić, koja pohađa 4. godinu Prirodno matematičkog fakulteta u Kragiujevcu, sa prosečnom ocenom 9,93.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Čačak koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike