Trgovina u Srbiji stvara desetinu bruto domaćeg proizvoda

22.12.2022

14:06

0

U centru stvaranja takvih društvenih vrednosti nalazi se potrošač, zbog čega će resorno ministarstvo pružiti dodatnu podršku organizacijama koje se bave njihovom zaštitom i pravima, naveo je Tomislav Momirović

Trgovina u Srbiji stvara desetinu bruto domaćeg proizvoda
Ilustracija - Copyright Profimedia

Sektor trgovine stvara 10 odsto bruto domaćeg proizvoda, izjavio je danas ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović. On je istakao da je u centru stvaranja takvih društvenih vrednosti potrošač, zbog čega će resorno ministarstvo pružiti dodatnu podršku organizacijama koje se bave njihovom zaštitom i pravima.

Ministar je to rekao nakon sastanka u Vladi Srbije sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača iz cele Srbije.

- Potrošač nije apstraktan pojam, to su naši građani i zato ćemo u narednom periodu, kao Vlada Srbije, zajedno sa partnerima odnosno organizacijama potrošača, poseban akcenat staviti na aktivnosti čiji je cilj unapređenje zaštite prava i interesa potrošača - rekao je Momirović.

On je podsetio da je Zakon o zaštiti potrošača usvojen pre godinu dana i da već imamo konkretne rezultate koji popravljaju status potrošača. Naveo je da se sa organizacijama za zaštitu prava potrošača prate efekti, kako bi se stvari koje je neophodno ispraviti u narednom periodu ispravile.

- Nema sumnje da novi instituti kao što su vansudska zaštita, kao i prekršajni nalozi, već daju rezultate - rekao je ministar Momirović.

Kako dodaje, nastaviće se sa podržavanjem građana kroz zaštitu njihovih prava kao potrošača.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike