24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik u Orlovatu: Zajedničkom komunikacijom ka rešavanju problema

29.07.2022

10:30

0

Autor: 24sedam

Grad Zrenjanin je iz budžetskih sredstava finasirao otvaranje vrtićke grupe u školi i opremio prostor za njen rad - kazao je gradonačelnik

24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik u Orlovatu: Zajedničkom komunikacijom ka rešavanju problema
Copyright Opština Zrenjanin

Posete mesnim zajednicama u naseljenim mestima na teritoriji grada gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura nastavio je danas u Orlovatu. 

Zajedno sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem, članom Gradskog veća Marinelom Mendreom i rukovodiocima javnih komunalnih preduzeća, Salapura je održao sastanak s predstavnicima MZ “Orlovat”, obišao osnovnu školu “Uroš Predić” i još tri lokacije, u vezi sa životom i radom velikana naše umetnosti, čijim je imenom nazvana i škola: spomen-sobu, hram Vavedenja Presvete Bogorodice i domaćinstvo Stankovih, koje se nalazi na mestu nekadašnje Predićeve rodne kuće. 

- U fazi realizacije je bušenje bunara za optimalnije vodosnabdevanje stanovnika sa teritorije ove mesne zajednice, u osnovnoj školi su izvršeni radovi na unapređenju elektroinstalacija, u vrednosti investicije nešto većoj od 700 hiljada dinara, razgovaramo i o gasifikaciji, ovo je jedna od škola koja se greje na ugalj, te će u jednom momentu uslediti i zamena kotla. Grad Zrenjanin je iz budžetskih sredstava finasirao otvaranje vrtićke grupe u školi i opremio prostor za njen rad i ono što raduje jeste da je ove godine u tu grupu upisano 15 mališana, isto toliko i u predškolsku grupu, kao i da će u školu poći 11 đaka prvaka. To je pozitivna tendencija i mali pomak naviše, škola je u solidnom stanju i verujem da će uslovi za obrazovanje u njoj biti još bolji. Problema u selu ima, uvek će ih i biti, ali se trudimo da, kroz neku zajedničku komunikaciju, izdvojimo prioritete i odredimo dinamiku rešavanja - istakao je gradonačelnik. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike