Izlila se reka Kuzmin: Predstavnici Kancelarije za KiM obišli poplavljeno područje u Kosovu Polju

15.12.2022

22:35

0

Autor: 24sedam

Dodaje se da predstavnici Kancelarije nakon obilaska sela Kuzmin obilaze i Kosovsku Kamenicu

Izlila se reka Kuzmin: Predstavnici Kancelarije za KiM obišli poplavljeno područje u Kosovu Polju
Izlivanje reke Drenice u Kuzminu - Copyright Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju obišli su teren na prostoru opštine Kosovo Polje, gde se noćas u mestu Kuzmin usled obilnih padavina izlila reka Drenica.

Sekretar Privremenog organa opštine Kosovo Polje Zoran Ćirković ukazao je da je padavina manje nego pre mesec dana, kada su ovo mesto takođe ugrozile poplave i kada je voda oštetila 13 domaćinstava, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Kako je navedeno, trenutno stanje na terenu je stabilno i nema padavina, a nakon povlačenja vode, komisija za utvrđivanje štete od poplava će izaći na teren kako bi se ustanovio obim štete i način na koji Kancelarija za KiM može da pomogne.

Dodaje se da predstavnici Kancelarije nakon obilaska sela Kuzmin obilaze i Kosovsku Kamenicu gde je takođe došlo do izlivanja Binačke Morave, kako bi se uverili u stanje na terenu.

Ugroženo snabdevanje osnovnim životnim namirnicama i gorivom na severu KiM

Nadležne inspekcije prijavljuju da se na severu KiM bližimo kritičnoj tački kada je reč o snabdevenosti osnovnim životnim namirnicama i gorivom, izjavio je danas ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

- Nažalost, nadležne inspekcije prijavljuju da se na severu KiM bližimo kritičnoj tački kada je reč o snabdevenosti osnovnim životnim namirnicama i gorivom. Zbog bezumnih poteza privremenih institucija u Prištini situacija sa snabdevanjem osnovnih životnih namirnica je i više nego zabrinjavajuća. Naši pokazatelji govore da bi se to moglo desiti već za nekoliko dana - rekao je Momirović Tanjugu.

Momirović je pozvao privremene institucije u Prištini da svoje delovanje usklade sa sporazumima koje su sami prihvatili i potpisali kako bi se stvorili uslovi za normalno snabdevanje građana Kosovske Mitrovice i drugih opština na severu KiM.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike