Krave svratile da vide šta ima u centru Zlatibora: Bezbrižno šetale i pasle travu, turisti se oduševili!

08.12.2022

14:45

1

Dolazak ovih ne(običnih) gostiju na Kraljev trg ne bi trebalo da čudi, jer se na Zlatiboru veliki broj meštana bavi stočarstvom

Krave svratile da vide šta ima u centru Zlatibora: Bezbrižno šetale i pasle travu, turisti se oduševili!
Copyright Foto: RINA

Iako se često može čuti kako je centar Zlatibora nalik onom u nekom velikom gradu, ovog jutra su na Kraljevom trgu boravili gosti koji potvrđuju nešto sasvim suprotno. Nekoliko krava bezbrižno je šetalo i paslo travu tik uz jezero, što je obradovalo posetioce.

- Nismo ih baš očekivali u samom centru, ali svakako nismo iznenađeni, jer ipak je ovo planina. Prelepa i neobična slika, jer često slušamo kako je Zlatibor postao kao Novi Beograd. Evo, ovo je dokaz da nije. Uređen centar ne znači da je ova planina izgubila dušu, svaki put se ovde najbolje odmorim - rekao je za RINU Jovan Nikolić iz Čačka.

Foto: RINA
 

Dolazak ovih ne(običnih) gostiju na Kraljev trg ne bi trebalo da čudi, jer se na Zlatiboru veliki broj meštana bavi stočarstvom, a svake godine od lokalne samouprave dobijaju subvencije kako bi uvećali broj grla.

Foto: RINA
 

Ukoliko posetite ovu planinu, dok pijete kafu u nekom od popularnih centralnih kafića i ne vidite krave koje pasu i šumu, dovoljno je samo malo proštetati, jer se netaknuta priroda nalazi na samo nekoliko kilometara dalje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike