Zlatibor i ove godine beleži porast broja gostiju: Nema veze što je kafa skupa, puno je kao u košnici!

07.12.2022

11:07

0

Odlični rezultati u letnjoj sezoni dali su Zlatiborcima još više motivacije da se za zimsku sezonu i predstojeće praznike pripreme što bolje

Zlatibor i ove godine beleži porast broja gostiju: Nema veze što je kafa skupa, puno je kao u košnici!
Zlatibor - Copyright RINA

Željni svežeg planinskog vazduha i gradske vreve u samom centru "zlatne planine", ne mareći za cenu kafe ili doručka, turisti su ponovo preplavili ovu planinu. Zlatibor i ove godine beleži porast broja gostiju, a tome je najviše doprinela bogata turistička ponuda ove planinske lepotice, koja će prema najavama turističkih radnika godinu završiti sa 400 hiljada posetilaca.

- Najviše pažnje i ove sezone privukla je "Gold Gondola" koja je bila najatraktivnija turistička destinacija, ali i pored toga zaista smo zabeležili visok nivo posete, pre svega mislim na Stopića pećinu koja će ove godine imati preko 100.000 posetilaca, muzej Staro selo Sirogojno, onda vodopadi u Gostilju, Šarganska osmica i sve ostale destinacije i lokaliteti koji se turistima ovde nude. Beležimo porast broj posetilaca za sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine, ovu godinu završićemo sa oko 400.000 posetilaca, videćemo kakva će biti sama zima, ali ostvarićemo preko milion i 400.000 noćenja, trenutno turistima nudimo više od 35.000 ležajeva - rekao je direktor TO "Zlatibor" Vladimir Živanović.

RINA
 

Odlični rezultati u letnjoj sezoni dali su Zlatiborcima još više motivacije da se za zimsku sezonu i predstojeće praznike pripreme što bolje i verovatno obore rekord koji su ostvaren u 2019. godini

- Iako je korona presekla možda i neke nove trendove trudimo se da se vratimo na stari kolosek, mada imamo mali pad u odnosu na rekordnu 2019. godinu, što nije strašno. Turisti su navikli da ih uvek obradujemo nekim novim sadržajima, tako će biti i sada najviše posvećujemo najavi promociji Nove godine. Hotelijeri su izašli sa svojim cenama, može se bukirati smeštaj i uz rezervacije se mogu ostvariti određeni benefiti. Verujemo da će biti dovoljno snega da će ski centar Tornik raditi punim kapacitetom, decije skijalište Obudojevica biće u potpuno novom izdanju, Dino par, Avantura park, El Paso City takođe će biti usmereni zimskom turizmu - rekao je Živanović.

RINA
 

Na Kraljevom trgu kao i do sada svim turistima biće priređen doček Nove godine za pamćenje, uz veliki broj koncerata, kao i za Božić, a zatim i za pravoslavnu Novu godinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike