24SEDAM ŠABAC Obeleženo 135 godina od postojanja OŠ "Vuk Karadžić"

10.11.2022

09:12

0

Autor: 24sedam

Pajić je čestitajući Dan škole učenicima i nastavnicima poželeo da nastave sa postignućima

24SEDAM ŠABAC Obeleženo 135 godina od postojanja OŠ "Vuk Karadžić"
135 godina postojanja OŠ "Vuk Karadžić" - Copyright Opština Šabac

Jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u Šapcu, Osnovna škola "Vuk Karadžić" obeležila je danas Dan škole i 135 godine od osnivanja. Tim povodom u sali matične škole učenici i nastavnici organizovali su prigodan program, kom je prisustvovao i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

- Veliko je zadovoljstvo prisustvovati programu obeležavanja Dana – OŠ "Vuk Karadžić" koja nosi ime po najznačajnijem srpskom, jezičkom i pravopisnom reformatoru. Ponosan sam na ovu školu sa tradicijom dugom 135 godina, koja je odškolovala brojne generacije učenika. To ne bi bilo moguće bez posvećenih i predanih nastavnika i školskog osoblja, bez čijeg rada ne bi bilo ni školskih uspeha - ističe gradonačelnik.

Pajić je čestitajući Dan škole učenicima i nastavnicima poželeo da nastave sa postignućima, da i dalje neguju prave vrednosti i nastave da ih prenose na nove generacije.

- Grad Šabac će uvek biti njihov partner. Plan je da uložimo sredstva u rekonstrukciju Vukove škole. Dosta smo uradili na seoskom području, red je da ova škola dođe u fokus da bi imala iste uslove za rad i napredak dece kao u drugim školama u gradu * poručio je Pajić.

Dragoslav Pavlović, direktor OŠ "Vuk Karadžić", istakao je da je veliki izazov održati tradiciju dugu 135 godina, ali da se trude da i dalje budu uspešni u tome i kao obrazovna ustanova pruže najbolje sadašnjim i budućim naraštajima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike