24SEDAM ŠABAC U pocerskom selu Dvorište asfaltirano 2,7 kilometara puta

10.11.2022

17:45

0

Autor: 24sedam

Meštani ovog pocerskog sela ove jeseni imaće asfaltiran put u zaseoku Donja mala

24SEDAM ŠABAC U pocerskom selu Dvorište asfaltirano 2,7 kilometara puta
U Dvorištu asfaltirana ulica - Copyright Opština Šabac

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je obišao završne radove na asfaltiranju 2,7 km puta u Dvorištu. 

Meštani ovog pocerskog sela ove jeseni imaće asfaltiran put u zaseoku Donja mala. Ovom prilikom gradonačelnik Pajić istakao je da je za poslednje dve godine na teritoriji grada Šapca asfaltirano više od 75 km puta i da nijedna mesna zajednica neće biti zaboravljena.

- Mi gradimo nove puteve, omogućavamo ljudima uslove života dostojne ovog veka. Trudićemo se da nijedno selo ne bude zaboravljeno. Cilj nam je da dođemo do svake mesne zajednice kada je asfaltiranje u pitanju, jer to je jedan od osnovnih preduslova za dobar život ljudi, posebno onih koji žive u seoskim mesnim zajednicama. Iako je Dvorište udaljeno od Šapca 25 km, ovim dokazujemo da mislimo o svim našim sugrađanima. Mnoga mesta i putevi, koji prolaze kroz njih, do skoro nikada nisu imala asfalt, koji je prioritet za normalne uslove života. Nastavljamo istim tempom, Šabac će biti grad budućnost - istakao je Pajić.

Živan Marić, predsednik Saveta mesne zajednice Dvorište, kojem je ovo treći mandat, istakao je da u Dvorištu do sada nije bilo krupnijih infrastrukturnih radova i da će ovim putem biti olakšan život za 50-ak domaćinstava.

- Do sada su se kod nas putevi samo nasipali kamenom i to je trajalo do prve kiše. Pre 3 godine smo dobili 800 metara asfalta, pola su platili meštani, a pola sredstava je obezbeđeno od poreza na imovinu građana. Sada je urađeno 2.700 metara, a meštane nije koštalo ništa. Zahvalni smo što sada konačno neko misli na nas - rekao je Živan Marić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike