24SEDAM ŠABAC Šabačka gimnazija obeležila 185 godina postojanja

10.11.2022

09:12

0

Autor: 24sedam

Gimnazija u Šapcu, zajedno sa gimnazijom u Kragujevcu, Čačku i Zaječaru, stoji u temelju novije pismenosti srpskog naroda

24SEDAM ŠABAC Šabačka gimnazija obeležila 185 godina postojanja
Šabačka gimnazija - Copyright Opština Šabac

Šabačka gimnazija obeležila je 185 godina postojanja i rada. Svečanoj akademiji i lomljenju slavskog kolača prisustvovao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić koji je istakao da je Šabačka gimnazija za svojih 185 godina postojanja izgradila sopstvenu prepoznatljivost koja prevazilazi lokalne okvire, kao i jedinstven kvalitet koji se manifestuje kroz pružanje visokog nivoa znanja učenicima koji je završe.

- Ova obrazovna institucija do sada je iznedrila brojne generacije i pojedince koji su, stekavši znanje u ovoj školi, nastavili svoje dalje usavršavanje i kasnije rad u najrazličitijim oblastima prirodnih i društvenih nauka. Da pomenemo samo neka od imena znamenitih učenika Šabačke gimnazije, čija su dela na najbolji način reprezentovala ovu ustanovu, ali i naš grad: Jovan Cvijić, Stojan Novaković, Milić od Mačve, Janko Veselinović, Laza K. Lazarević, Vladimir Jovanović, Stanislav Vinaver, Mihailo Đurić. Bogata tradicija, kvalitetan nastavni kadar i opremljenost škole, uz kontinuirano praćenje savremenih trendova u obrazovanju, danas čine Šabačku gimnaziju jednom od najkvalitetnijih škola u celoj zemlji. Sa nadom da će i u narednom periodu biti još uspešniji, a na zadovoljstvo učenika prevashodno, upućujem najsrdačnije čestitke učenicima i čitavom kolektivu Šabačke gimnazije -poručio je gradonačelnik Pajić.

Gimnazija u Šapcu, zajedno sa gimnazijom u Kragujevcu, Čačku i Zaječaru, stoji u temelju novije pismenosti srpskog naroda.

Svečanosti povodom obeležavanja ovog značajnog jubileja prisustvovali su Njegovo Preosveštenstvo Episkop šabački g. Jerotej, zamenik gradonačelnika Blaža Knežević, predstavnici Grada Šapca, obrazovnih i ustanova kulture u gradu i drugih institucija, kolektiv, sadašnji i nekadašnji učenici koji su svojim prisustvom odali priznanje jednoj od najstarijih i najeminentnijih obrazovnih ustanova u Srbiji.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike