24SEDAM ŠABAC Potpisani ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje ugradnje kotlova na pelet i gas

07.11.2022

12:52

0

Autor: 24sedam

Radislav Alimpić, građanin kom su odobrena bespovratna sredstva za ugradnju kotla na pelet, kaže da mu ove subvencije mnogo znače

24SEDAM ŠABAC Potpisani ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje ugradnje kotlova na pelet i gas
Ilustracija - Copyright Ministarstvo zaštite životne sredine

Zamenik gradonačelnika Šapca Blaža Knežević potpisao je danas ugovore sa 22 građanina kojima su odobrena bespovratna sredstva za ugradnju kotlova na pelet i gas, u okviru realizacije projekta smanjenja zagađenja vazduha u Srbiji poreklom iz individualnih izvora u 2022. godini, koji zajednički sprovode Grad Šabac i Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

- Cilj ovog projekta je da se smanji broj individualnih ložišta, s obzirom na to da upravo veliki procenat zagađenja vazduha dolazi iz njih, te je ključno da što više domaćinstava pređe na ekološko prihvatljive načine grejanja. Važno je da u ovome imamo pomoć države koja je tu da nam pruži podršku u našim nastojanjima da obezbedimo našim sugrađanima kvalitetne uslove za zdrav život - istakao je Knežević.

Radislav Alimpić, građanin kom su odobrena bespovratna sredstva za ugradnju kotla na pelet, kaže da mu ove subvencije mnogo znače, te se nada će mu grejanje na ovaj način biti povoljnije od grejanja na električnu energiju.

- Do sada smo se supruga i ja grejali na električnu energiju, ali nam je bilo malo skuplje, zbog toga smo se odlučili za grejanje na pelet. Ovo nam mnogo znači, samo se nadam da će cena biti niža i da se neće naplaćivati toliko transport prilikom isporuke - rekao je Alimpić.

Za realizaciju ovog projekta Grad i Ministarstvo izdvojili su ukupna sredstva u iznosu deset miliona dinara.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike