24SEDAM ŠABAC Obaveštenje Ministarstva za zaštitu životne sredine

03.11.2022

18:05

0

Autor: 24sedam

Obaveštavaju se javnost i zainteresovani organi i organizacije da se otkazuje javna prezentacija Studije o proceni uticaja na životnu sredinu

24SEDAM ŠABAC Obaveštenje Ministarstva za zaštitu životne sredine
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Obaveštavaju se javnost i zainteresovani organi i organizacije da se otkazuje javna prezentacija Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta promene namene i adaptacije postojećih objekata u objekte za skladištenje opasnog i neopasnog otpada u okviru kompleksa Elixir Zorka d.o.o., na katastarskim parcelama broj 6915/77, 6915/82 i 6915/83 KO Grad Šabac, i javna rasprava, zakazana za 04.11.2022. sa početkom u 11 časova u prostorijama Centra za stručno usavršavanje, ul. Nikole Tesle 1 a, u Šapcu.

Kako je utvrđeno da nisu sprovedene u potpunosti radnje od strane nosioca projekta „ELIXIR ZORKA“ Mineralna đubriva Šabac, propisane instrukcijama ovog organa koje su imale za cilj da se omogući predstavnicima zainteresovane javnosti javni uvid u predmetnu Studiju, na način i u roku propisanim u Zakonu o proceni uticaja na životnu sredinu i Pravilniku o postupku javnog uvida, prezentaciji i javnoj raspravi o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu, Ministarstvo zaštite životne sredine smatra da nisu ispunjeni uslovi za održavanje javne prezentacije i javne rasprave.

Postupak javnog uvida u Studiju, kao mesto i vreme održavanja prezentacije Studije i javne rasprave biće ponovno sproveden u skladu sa čl. 20. i 29. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu i čl. 3, 4. i 5. Pravilnika o postupku javnog uvida, prezentaciji i javnoj raspravi o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike