24SEDAM ŠABAC Usvojen rebalans budžeta za 2022. godinu

03.11.2022

10:35

0

Autor: 24sedam

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić rekao je da mu je bilo zadovoljstvo učestvovati u radu Skupštine i razgovarati o rebalansu budžeta

24SEDAM ŠABAC Usvojen rebalans budžeta za 2022. godinu
Ilustracija - Copyright Youtube/Dane Žikić

Na današnjoj 18. sednici Skupštine grada usvojen je rebalans budžeta ll grada Šapca za 2022. godinu u iznosu od 5 milijardi i 964 miliona, što predstavlja najveći budžet u istoriji grada.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić rekao je da mu je bilo zadovoljstvo učestvovati u radu Skupštine i razgovarati o rebalansu budžeta, posebno sada, kada su ostvareni prihodi grada povećani za 286 miliona dinara. Dodao je da je takođe zadovoljan što su imali vrlo konstruktivnu raspravu, bez obzira što su samo dva predstavnika opozicije bila uključena.

- Najvažnija stvar nam je da smo stabilizovali budžet i javne prihode i da grad sada posluje bez ikakvih problema, uredno vraćajući nasleđene dugove iz prethodnog perioda. Nismo uzeli ni dinar kredita za ove dve godine, a uspevamo da realizujemo sve ono što smo predvideli budžetom grada. Za investiciona ulaganja izdvojili smo 30 posto budžeta i mislim da smo jedan od retkih gradova koji izdvaja toliko procenata za investicije. Nastavićemo sa realizacijom projekata koji su od važnosti za razvoj grada. Dobro nam je prolazno vreme što potvrđuje sve ono što smo do sada postigli. Radimo sve po zakonu, pre svega odgovorno i pošteno i tako ćemo nastaviti - istakao je gradonačelnik.

Na Skupštini je usvojen i rebalans IV programa poslovanja JKP ,,Stari grad” za 2022. godinu, odluka o davanju na korišćenje bez naknade nepokretnosti u javnoj svojini grada Šapca udruženju ,,Karitas Šabac”, kao i odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP "Toplana Šabac".

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike