Soja je najstarija volonterka u Srbiji: U devetoj deceniji superbaka iz Topole i dalje pomaže mnogima

05.12.2022

22:03

0

Tokom svih godina koliko se bavi volontiranjem zapisivala je priče, govoreći da je svačiji život roman i vredan pažnje

Soja je najstarija volonterka u Srbiji: U devetoj deceniji superbaka iz Topole i dalje pomaže mnogima
Volonterka Soja - Copyright RINA

Veliko srce, entuzijazam i hrabrost, sve su to osobine koje morate posedovati da biste se odlučili biti volonter. Pomagati drugima ne očekujući ništa zauzvrat odlika je samo velikih ljudi. Jedna takva žena za primer uveliko gazi devetu deceniju, i bez obzira na godine, jedna je od najaktivnijih volonterki Crvenog krsta u Topoli. Kad se pomene ime Slobodanke Soje Milovančević (86), svi će odmah znati o kome je reč - o dobroj ženi sa blagim osmehom i dobrom dušom.

- Volim da pomažem ljudima, tu sam da saslušam i razumem. Svi smo mi od krvi i mesa i svako ima neku svoju muku. Obišla sam mnogo ljudi, nekad i dugo pešačila kako bih stigla do njih i pomogli im. Ništa nije teško, jer nema veće sreće od one kad vratite osmeh na nečije lice - rekla je humana Soja.

RINA
 

Na hrabrosti i posvećenosti Soji bi mogle pozavideti i mnogo mlađe koleginice. Tokom svih godina koliko se bavi volontiranjem, zapisivala je priče, govoreći da je svačiji život roman i vredan pažnje, pa je njena beležnica prepuna humanih dela koja je učinila.

- Soja je volonter naše organizacije sa najdužim stažom. Ova draga i požrtvovana osoba učinila je za Crveni krst bezbroj plemenitih dela. U svojim objavljenim zbirkama pesama isticala je važnost i ulogu Crvenog krsta kroz stihove koje je njemu posvetila - rekla je za RINU sekretar Crvenog krsta Topola Biljana Pavlićević.

Volonteri širom sveta 5. decembra proslavaljaju svoj dan, a koliko su važni najbolje se pokazalo tokom pandemije koronavirusa. Često se za ove humane ljude može čuti da nisu plaćeni ne zato što njihov rad ne vredi, nego zato što je u materijalnom smislu apsolutno neprocenjiv.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike