"Tvojih pet minuta za nečije bolje sutra": Obeležen Međunarodni dan volontera

05.12.2020

13:38 >> 14:41

0

- Upravo u ovim teškim vremenima, kada se celi svet susreće sa izazovima zbog epidemiološke situacije, uloga volonterizma je od izuzetnog značaja - kaže v.

"Tvojih pet minuta za nečije bolje sutra":  Obeležen Međunarodni dan volontera
Copyright Pixabay/geralt

Ustanova za decu i mlade “Sremčica” organizovala je onlajn konferenciju pod nazivom “Tvojih pet minuta za nečije bolje sutra”, povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera, na kojoj su pored predstavnika Ustanove učestvovali predstavnici Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Beograd i Visoke škole socijalnog rada i Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu.

V.d. direktora Ustanove za decu i mlade “Sremčica” Marina Vidojević poručila je da je veoma važno podsticati volonterizam posebno u doba pandemije koronavirusa.

Pročitajte još: “Setite nas se svih 365 dana u godini”: Osobe sa invaliditetom – zaboravljene u pandemiji

– Obeležavanjem ovog dana želimo da se zahvalimo svima koji su pokazali spremnost da unapredite život u zajednici kroz nesebično zalaganje, trud i ljubav. Vrata naše ustanove otvorena su svima koji žele da doprinesu dobrobiti naših korisnika, a mi se nadamo da će oni iz našeg doma izaći bogatiji za jedno novo iskustvo i znanje koje ćete iskoristiti u budućnosti – rekla je ona.

Vidojević ističe da se ove godine Međunarodni dan obeležava putem onlajn konferencije zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom.

– Upravo u ovim teškim vremenima, kada se celi svet susreće sa izazovima zbog epidemiološke situacije, uloga volonterizma je od izuzetnog značaja. U Sremčici živi posebna kategorija korisnika. Naša deca, u svom domu, dobila su pored nas i vašu nesebičnu pažnju i pomoć i na tome smo vam veoma zahvalni. Izuzetno je važno podsticati prave vrednosti i humanost među ljudima – rekla je direktorka.

Ustanova za decu i mlade “Sremčica” Foto: Printscreen/Google Maps/sekspirdelija

Apelovala je na poštovanje različitosti i pružanje pomoći i podrške onima kojima je potrebna, kako bi iz ove situacije u kojoj se trenutno nalazimo izašli sa što manje posledica.

– Naravno, međusobnu solidarnost i saradnju ne smemo zaboraviti ni kada pandemija prođe, već se truditi da se na tim principima naše društvo uvek zasniva, tako ćemo sigurno ostvariti mnogo bolje rezultate u svim oblastima. Drago nam je što ste prepoznali pojačanu potrebu za usmeravanje pažnje na osetljive kategorije društva kao što su: invalidi, socijalno ugrožena kategorija populacije i deca, a posebno u momentu epidemije zarazne bolesti KOVID – 19. Moderno društvo u kom su osnovni principi solidarnost, poštovanje različitosti i jednaka prava za sve, uključujući i naše korisnike ali i korisnike drugih ustanova put su ka obezbeđivanju boljeg sutra – objasnila je Vidojević.

Pročitajte još: Međunarodni dan osoba sa invaliditetom: “Gradimo društvo jednakih šansi i grad bez barijera”

– Veoma sam ponosna na to što se mlađe generacije vode glavnim principima jednog uspešnog i modernog društva, a to su jednakost i solidarnost, kao i pružanje pomoći onima kojima je najpotrebnija. Vaša pomoć je od izuzetne važnosti i verujem da ćemo zajedničkim snagama i u vremenima koja su pred nama uspeti da odolimo svim izazovima – zaključila je ona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike