24SEDAM RUMA Dojave o postavljenim bombama u rumskim školama su bile lažne

20.05.2022

12:00

0

Autor: 24sedam

Doneta je odluka i da se ukida vanredno stanje zbog povoljne epidemiološke situacije

24SEDAM RUMA Dojave o postavljenim bombama u rumskim školama su bile lažne
Dojave su bile lažne - Copyright Opština Ruma

Dojave o podmetnutim bombama u obrazovnim ustanovama, na svu sreću lazne, sprečile su danas redovnu nastavu, pa su osnovci iz cele naše opštine nastavu pohađali onlajn. Rumska opština nije izlovan slučaj, jer gotovo svakodnevno u prethodne dve sedmice na mejlove škola širom naše zemlje stizu dojave o postavljanju eksplozivnih naprava.

Pored rumskih škola deca su evakuisana i iz obliznjih objekata predškolske ustanove "Poletarac", a policija je odmah izašla na teren i obavila detaljnu proveru svih školskih objekata, kazala je posle današnje sednice Štaba za vanredne situacije, predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić.

"Jutros u ranim jutarnjim satima na mejlove sve četiri osnovne škole u gradu, a potom i svih škola u selima stigao je mejl da su postavljene bombe. Ekipe policije su odmah izašle na teren obavile detaljne preglede u svim školama gde se utvrdilo na svu sreću, da su bile lazne dojave. Deca su danas na onlajn nastavi iz preventivnih razloga, znate i sami da Ruma nije bila jedinstven slučaj, jer je sličnih dojava bilo i u drugim opštinama i gradovima, a danas na teritoriji Sremskog okruga su dobijene lazne dojave o postavljanju bombi uglavnom u svim  školskim objektima. Preduzeli smo sve iz naše nadleznosti i nadam se da se ovako nešto neće dešavati", rekla je predsednica Ćirić.

Zbog povoljne epidemiološke situacije i činjenice da je trenutno na virus kovid 19 pozitivno samo deset osoba, Štab za vanredne situacije je doneo odluku o ukidanju vanredne situacije.

"Već nekoliko nedelja unazad pratimo epidemiološku situaciju u našoj opštini i s obzirom na to da je značajno smanjen broj zarazenih korona virusom, odlučili smo da ukinemo vanrednu sitauciju i nadam se da više neće biti vanrednih situacija i da smo pobedili ovaj virus. Kada je reč o vakcinaciji ona teče jednom ustaljenom dinamikom i imamo prilično dobar odziv građana koji su vakcinisani potrebnim dozama da bi se zaštili od virusa", istakla je predsednica Ćirić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike