"Ovo se odavno nije dogodilo": Čopor vukova snimljen tokom noći u okolini Trstenika, oglasilo se lovačko društvo (VIDEO)

30.11.2022

13:52

0

Autor: 24sedam

Njihova pojava u ovolikom broju, ipak, u tom rejonu predstavlja iznenađenje, kaže sekretar ovog udruženja

"Ovo se odavno nije dogodilo": Čopor vukova snimljen tokom noći u okolini Trstenika, oglasilo se lovačko društvo (VIDEO)
Vukovi - Copyright Profimedia

Čopor vukova snimljen je na oko 10 kilometara od Male Drenove, naselja u opštini Trstenik, za koje se strepi da bi lako mogli doći i do centra grada.

Budući da jeopseg kretanja vukova koji su u potrazi za hranom i do 50 kilometara, strepi se da bi vrlo lako mogli biti viđeni i u blizini trsteničkih sela ili u blizini Kruševca.

Kako se može videti na snimku lovočuvarskog video-nadzora, čopor vukova kreće se u večernjim satima, verovatno u potrazi za hranom.

 

 

Međutim, iz lovačkog društva "Trestenik" kažu da opasnosti po ljude skoro i da ne postoji.

- Eventualno može biti ugrožena stoka, vukovi reaguju na ljude jedino u ekstremnim okolnostima, ukoliko su, na primer, ranjeni – kaže za Novosti Dušan Kostić, sekretar Lovačkog udruženja i dodaje:

- Generalno registrujemo povećan broj predatora, a povećanje broja divljih svinja i lisica, prati i uvećanje broja šakala i vukova. Njihova pojava u ovolikom broju, ipak, u tom rejonu predstavlja iznenađenje. Odavno se nije dogodilo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike