Vukovi već danima prave pokolj u selima u okolini Kraljeva: Meštani u strahu - nekako uspeli da odstrele tri zveri, a videli ih ukupno šest

15.09.2022

12:15

0

Divlje zveri nikad tako blizu nisu prišle kućama

Vukovi već danima prave pokolj u selima u okolini Kraljeva: Meštani u strahu - nekako uspeli da odstrele tri zveri, a videli ih ukupno šest
16632299481641718859lovci-gornjidubac-fotorina-ivannikolic_2 - Copyright RINA

Tokom prethodnih mesec dana na teritoriji sela kod Gledićkih planina vukovi su napravili pravi pokolj, a zaklano je preko stotinu ovaca iz nekoliko stada. Uplašeni meštani su u strahu i za svoje živote, jer divlje zveri nikad tako blizu nisu prišle kućama.

- Svakodnevno smo se suočavali sa pokoljem ovaca. Vukovi nalete i naprave haos, stada su nam ostala desetkovana. Nije svejedno kad znate da su zveri svuda oko vas, nismo slobodni ni da izađemo ispred kuća čim padne prvi mrak - kažu meštani sela Gledić kod Kraljeva.

Kako svoja domaćinstva nisu želeli da prepuste zverima, meštani među kojima su dvojica lovci uspeli su da odstrele tri vuka, a kako kažu, ugledali su ih ukupno šest. Ipak, ne mogu samostalno da deluju i nastave akciju jer su im neophodne dozvole za odstrel.

- Naneta nam je nemerljiva šteta, a ruke su nam vezane. Štetu smo prijavili Lovačkom udruženju, ali su nam tamo rekli da prvo treba da pozovemo veterinara koji će sačiniti zapisnik i tako dokazati da je štetu napravio vuk. Nakon toga dolazi komisija i utvrđuje se šteta. Zbog tako komplikovane procedure veliko je pitanje da li će i kad će nama biti nadoknađena ova velika šteta, a mi ostajemo u velikom problemu - kažu meštani.

Bonus video

24sedam TV

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike