(UZNEMIRUJUĆE) Ponovo masakr u srpskim šumama: Vukovi rastrgli četiri ovce i ovna u selu Ruda Bukva kod Kosjerića!

09.11.2022

11:30

0

Meštani sela u okolini Kosjerića ističu da je vukova oduvek bilo u šumama, ali da nikad nisu ovako blizu prišli kućama u potrazi za hranom

(UZNEMIRUJUĆE) Ponovo masakr u srpskim šumama: Vukovi rastrgli četiri ovce i ovna u selu Ruda Bukva kod Kosjerića!
Vukovi rastrgli ovcu - Copyright Foto: RINA

Divlje zveri ponovo su napravile masakr u srpskim selima. Ovaj put na meti se našlo stado domaćina Milana Mitrovića iz sela Ruda Bukva kod Kosjerića. Jedan dan sa ispaše, deo njegovih ovaca i ovan nisu se vratili u tor. Prvo je pomislio da su se negde izgubili, ali kasnije je shvatio da su ih rastrgli vukovi.

- Na kilometar od kuće u kojoj živimo, lovac Dalibor Vujić pronašao je iskasapljenog ovna. Svuda okolo su bili vučiji tragovi, tako da je bilo jasno šta mu se desilo. Nestale su mi i četiri ovce, i njih je zadesila ista sudbina. Međutim, verovatno su ih predatori odvukli i pojeli dalje od kuća - rekao je Milan za RINU.

Meštani sela u okolini Kosjerića ističu da je vukova oduvek bilo u šumama, ali da nikad nisu ovako blizu prišli kućama u potrazi za hranom. Sa dolaskom zime, njihov strah se još više povećava, jer tek tad ove divlje životinje neće moći lako da pronađu hranu u udaljenim područjima.

Foto: RINA
 

- Na teritoriji lovišta Skrapež, prethodnih godina vršen je odstrel vuka u skladu sa planskim dokumentima Lovačkog udruženja Kosjerić. U cilju zaštite pitomih životinja i plemenitih vrsta divljači, ove godine se sprovodi i sprovodiće se lov na vuka -  rekao je predsednik LU Kosjerić Miroslav Jovanović.

Ovaj slučaj u Kosjeriću nije jedinstven na teritoriji zapadne Srbije, jer su do sada vukovi upali u nekolilo domaćinstava i takođe napravili veliku materijalnu štetu. Uz vukove, veliku opasnost predstavljaju i psi lutalice, koji neretko napadaju stočni fond.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike