Svaka čast, Živkovići! Napravili veliko veselje za sinovljevo punoletstvo, a sav novac doniraće u humanitarne svrhe

09.08.2022

12:43

0

Odlučili smo se da za rođendan našem sinu Mihailu okupimo sve rođake, prijatelje, drage ljude, neki su došli iz inostranstva, neki su odavde, kaže ponosna majka

Svaka čast, Živkovići! Napravili veliko veselje za sinovljevo punoletstvo, a sav novac doniraće u humanitarne svrhe
1660034186_topola-rodjendan-humanitarni-fotorina1 - Copyright RINA

Proslava punoletstva deteta jedan je od najvažnijih dana u životu svakog roditelja. Ništa drugačije nije ni u slučaju porodice Živković iz sela Kloka pored Topole, jer je sa ponosom proslavila sinovljev 18. rođendan.

Ipak, ova porodica zadala je domaći zadatak mnogima i još jednom pokazala koliko je veliko njihovo srce. Oni su sav novac koji je sakupljen na velikom veselju odlučili da daju u humanitarne svrhe, a najpre za izgradnju crkve u selu u kojoj su se Jelica i Milinko venčali.

- Odlučili smo se da za rođendan našem sinu Mihailu okupimo sve rođake, prijatelje, drage ljude, neki su došli iz inostranstva, neki su odavde. Novac koji smo dobili izdvojićemo kako bismo pomogli siromašnima, a doniraćemo i sumu za izgradnju poda u crkvi - rekla je za RINU ponosna majka Jelica Živković, koja nije mogla da sakrije suze radosnice na svom licu.

Međutim, oni koji ih poznaju kažu da ovo nije jedino dobro ili humano delo koje su Živkovići učinili. Mnogo puta su pomogli onima kojima je to bilo neophodno. Humanitarnim radom se bave oko dvadeset godina, otkako su otišli u Austriju. Do sada su osmeh na lice vratili siromašnima, deci bez roditelja i bolesnim mališanima. Pomagali su mnoge manastire.

 

- Ljudi nam se javljaju sa raznih strana, udruže se i naši prijatelji, pa se tu sakupi sve što treba. Deca su nam došla posle 11 godina braka, išli smo u manastir Ostrog da nam čitaju molitvu, posle toga došao je Mihailo, zatim i kćer Marija, koja je i rođena na taj praznik, tako da će vam sada biti jasnije zašto je naše srce prepuno ljubavi, vere i humanosti - priča za TopPres glava porodice Živković.

Njihov prvenac Mihailo nije nijednog trenutka imao dilemu oko rođendanskog slavlja. Iako je mogao da bira bilo koje mesto na svetu gde će proslaviti rođendan, on je podržao ideju svojih roditelja i svečani ručak za goste upriličen je u jednom restoranu u Topoli.

- Njihova ideja za mene je bila iznenađenje, hvala Bogu, nemam ništa protiv toga. Ako mogu nekom da pomognem, tada je i meni scre puno. Trenutno idem u srednju školu u Beču za građevinskog inženjera, nastaviću stopama svojih roditelja. Srbiju volim više od bilo kog mesta, moje rodno selo, ceo ovaj kraj, i uvek rado dolazim ovde - kaže sada već punoletni Mihailo Živković.

Veselje za ponos i pamćenje potrajalo je do kasnih sati, a gosti koji su se sabrali sa svih strana uveličali su ovaj poseban rođendan, svako na svoj način. I nema sumnje da će se u malenoj varošici podno Oplenca dugo prepričavati ovo slavlje, a kako će biti za ispraćaj u vojsku ili ženidbu, ostaje da vidimo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike